Connect with us

FOTBAL

FOTO şi VIDEO. “U” Cluj s-a impus la Recea şi s-a calificat în 16-imile Cupei României. Sălăjeanul Romario Rus a marcat pentru gazde


“Şepcile roşii” s-au desprins în partea secundă, în inferioritate numerică, după ce prima repriză a fost destul de echilibrat. De altfel, la cabine s-a intrat cu un rezultat de egalitate


După ce a trecut la limită de Gloria Bistriţa, în turul al patrulea al Cupei României, “U” Cluj s-a deplasat la Recea, pentru partida cu ACS Fotbal Comuna Recea, grupare fruntaşă din Seria a V-a a Ligii a III-a şi formaţia care în sezonul trecut a terminat pe locul 2 în acea serie, în spatele “şepcilor roşii”.

Cele două echipe se cunoşteau din sezonul trecut al Ligii a III-a, doar că acum veneau din posturi diferite şi cu loturi schimbate. Dacă la “U” Cluj au ajuns jucători tineri şi cu un potenţial ridicat, ACSF Comuna Recea a reuşit să-l păstreze pe sălăjeanul nostru, Romario Rus, iar pe lângă acesta, la echipă a ajuns în această vară un alt sălăjean, Adrian Micaş – care va evolua la maramureşeni sub formă de împrumut, tocmai de la “U” Cluj, până în vară.

Având în vedere adversarul de seamă pe care echipa locală îl întâlnea, tribunele cochetei arene din Recea a fost plină, atât de suporterii oaspeţilor veniţi în număr mare din Cluj-Napoca şi nu numai, cât şi de numeroşi suporteri ai echipei gazdă.

Astfel, cu o atmosferă superbă în tribune, jocul a debutat cu “U” Cluj în atac, iar după numai 9 minute, Marius Coman a şi deschis scorul. Însă, gazdele nu s-au lăsat intimidate şi s-au aruncat în atac, iar Romario Rus a fost aproape de egalare, însă şutul său a fost respins de Cosmin Dur-Bozoancă până la Chinde, care însă a dat pe lângă minge din 2 metri.

Până la urmă, sălăjeanul Romario Rus a restabilit egalitatea după ce i-a “furat” mingea lui Dur-Bozoancă, înscriind cu poarta goală. Până la pauză, ambele echipe mai puteau marca, însă scorul a rămas acelaşi.

În partea secundă, clujenii au pus stăpânire pe joc şi imediat de la reluare Ene şi Coman au ratat două ocazii uriaşe, cel din urmă trimiţând mingea în bară. Totuşi, scorul era acelaşi iar din minutul 71, “U” era nevoită să joace în 10, după eliminarea lui Rareş Takacs, jucător intrat la pauză.

Cu toate acestea, gazdele au “căzut” fizic, iar Marius Coman a reuşit dubla, după o greşeală a unui fundaş al gazdelor. Octavian Ursu a stabilit scorul final, după un gol marcat în prelungiri, dintr-o pasă de geniu a lui George Florescu.

S-a terminat 3 – -1 pentru “U” Cluj care astfel avansează în 16-imile Cupei României, acolo unde foarte probabil va întâlni o echipă din Liga 1.

Să spunem că pe lângă Romario Rus şi Adrian Micaş, judeţul Sălaj a fost reprezentat la această partidă şi de Leontin Moga, cel care a fost observatorul FRF pentru acest joc.


ACS Fotbal Comuna Recea – “U” Cluj 1 – 3 (1 – 1)

Au marcat: Romario Rus (’18), respectiv Marius Coman (‘9 şi 77) şi Octavian Ursu (’90+3)

ACSFC Recea: Bota (cpt.) – David, Urs, Land, Mureşan, Oşan, Asăujan, Micaş, Chinde, R.Rus şi Mih. Rezerve: Iura – Mărieş, Opriş, Buşică, Ciocan, Dunca şi Erdei. Antrenor: Romulus Buia

“U” Cluj: Dur-Bozoancă – Căpuşă, Kosnic, Cordoş, Taub, Giurgiu (cpt.), Greu, Florescu, Ursu, Ene şi Coman. Rezerve: Albuţ – Coman, Takacs, Berci, Hordouan, Twumasi şi Dumitrescu. Antrenor: Adrian Falub


4717 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL