Connect with us

HANDBAL

CSS Zalău participă cu două echipe în Campionatul de junioare


Clubul Sportiv Şcolar Zalău participă şi în acest sezon cu două echipe în campionat, însă de această dată, nu va mai fi echipă de junioare I, ci o echipă de junioare II şi o echipă de junioare III


Vacanţa s-a terminat şi la finalul acestei săptămâni se debutează şi Campionatele de Handbal la nivelul juniorilor. Dacă în sezonul trecut, CSS Zalău participa cu două echipe, o echipă de junioare I şi o echipă de junioare III, şi în acest an numărul echipelor este identic, doar că în locul junioarelor I, CSS Zalău va participa cu o echipă la junioare II.

Mai întâi de toate, să spunem că echipa de junioare I încă există, doar că antrenorii cu direcţiunea au luat hotărârea să nu se înscrie în campionat, pentru a nu întâmpina dificultăţile din ultimii doi ani, în care antrenorii au avut dificultăţi în a forma o echipă competitivă.

“Grupa de junioare I nu am înscris-o în campionat, pentru că nu reuşeam să terminăm campionatul. Am păţit şi în anii trecuţi să ne calificăm printr-un context la turneul semifinal şi nu ne-am putut prezenta pentru că nu am avut cu cine şi atunci am decis împreună cu direcţiunea să nu cheltuim banii pe campionat şi să îi investim în junioarele mai mici”, ne transmite Gabriela Muntean.

Să spunem că de pregătirea junioarele I, cât şi de pregătirea junioarelor IV, în acest sezon se va ocupa Raluca Nicolae, cea care este suplinitor, în timp ce de echipa junioarele II (2002 – 2003) se va ocupa Dan Pavel, iar de cea a junioarelor III (2004 – 2005), Gabriela Muntean. Însă, trebuie menţionat faptul că Raluca Nicolae îi va ajuta atât pe Gabriela Muntean, cât şi pe Dan Pavel cu echipele lor. Cele două echipe au efectuat împreună un stagiu de pregătire în Austria şi recent, echipa junioarelor III a participat şi la Memorialul “Mircea Dohan” de la Carei. O altă schimbare faţă de sezonul trecut o reprezintă şi sistemul de desfăşurare al competiţiei. Astfel, de anul acesta se joacă tur-retur şi se fac două turnee semifinale. Locurile 1 – 3 din fiecare serie merg la Turneul Valoric şi locurile 3 – 6 merg la Turneul de Speranţe, acolo unde vor avea loc tot turnee semifinale şi turnee finale.  Să spunem că echipa junioarele II a fost repartizată în Seria H, alături de alte 7 echipe, CS Marta Baia Mare, CSS 2 Baia Mare, CSS Viitorul Cluj, LPS Bistriţa, ACS Alpha Oradea, CS Seini şi CS Tonic 2012 Oradea.

În ceea ce priveşte echipa junioarelor III, această a fost repartizată tot în Seria H, alături de 9 echipe, CSS Sighişoara, CSS Viitorul Cluj, CSS 2 Baia Mare, LPS Târgu Mureş, ACS Pegasus Târgu Mureş, CS Phoenix Baia Mare, ACS Alpha Oradea, CS Atletik Satu Mare şi HC Arsenal Tureni.

Ambele echipe de la CSS Zalău au ca obiectiv clasare pe locurile 4 – 6, ceea ce înseamnă calificarea la Turneul de Speranţe, însă şi sălăjencele, cu siguranţă, speră să se califice la Turneul Valoric.

Junioarele III debutează vineri, de la ora 16.00, în noul sezon, atunci când se va duela cu CS Phoenix Baia Mare, într-un meci ce va avea loc în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu” din Zalău, iar sălăjencele îşi pun mari speranţe în Karina Ghinea în acest sezon, tânăra handbalistă care se pregăteşte la Centrul de Excelenţă de la Braşov. Junioarele II, vor evolua duminică, 18 septembrie, la ACS Alpha Oradea.

Loturile echipelor de junioare ale CSS Zalău:

Junioare II: Ştefania Mocuţ, Denisa Moreşan, Camelia Gorgan, Laura Groza, Egri Anna, Dalia Rus, Baczidai Patricia, Elisabeta Crişan, Denisa Varga, Delia Iepan, Gaspar Viktoria, Sonia Udrescu, Emanuela Zahorte, Mara Pop şi Gabriela Ghilea. Antrenor: Dan Pavel

Junioare III: Ştefania Mocuţ, Mara Pop, Karina Ghinea, Gabriela Ghiulea, Bianka Baczo, Daria Gîrbouan, Kurty Andrea, Florina Kadar, Alexandra Ţap, Veres Krisztina, Beatrice Roş, Ana Serencu, Maya Pop, Denisa Vedinaş, Andra Suciu, Denis Temeş, Miruna Labo, Ana Chighi, Ana Lungu, Alexandra Dragoş, Diana Vedinaş, Mioara Keresztes, Maria Giugium, Paula Malita, Roxana Pădurean, Andreea Draghi, Camelia Topan şi Bianca Topan. Antrenor: Gabriela Muntean

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL