Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, în căutarea primei victorii


În etapa a III-a, gruparea de sub Meseş se duelează cu Dunărea Brăila,  o formaţie incomodă, care are în lot şi câteva jucătoare cu experienţă. Printre ele se află şi zălăuanca Alina Vătu (fostă Czeczi) care este golghetera echipei. Cu toate acestea, HC Zalăuîşi propune prima victorie a sezonului cu ajutorul căreia să poată urca în clasament


Duminică, ora 18.00, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău:

HC Zalău – Dunărea Brăila

S-au scurs deja două etape din Liga Naţională, dar deocamdată, HC Zalău nu a cunoscut gustul victoriei. Dacă în meciul cu CSM Bucureşti era imposibil de sperat la un succes, în partida de duminica trecută, formaţia zălăuană a fost aproape de cele 3 puncte pe terenul Galaţiului.

Sălăjencele au condus cu 14 – 9 la pauză, iar prin minutul 40 au avut chiar şi un avantaj de şase goluri, 19 – 13, însă  partida s-a terminat la egalitate, scor 24 – 24. Până la urmă a fost primul rezultat pozitiv, care a fost obţinut pe un teren greu, dar acum, HC Zalău pregăteşte şi prima victorie, care poate fi obţinută chiar în faţa propriilor fani.

Duminică, în cadrul etapei a III-a, formaţia zălăuană primeşte vizita celor de la Dunărea Brăila, o grupare care în stagiunea 2016 – 2017 a fost vicecampioana României. În sezonul trecut însă, Dunărea a terminat abia pe locul 9, dar în vară a făcut câteva achiziţii importante, a adus şi un alt antrenor, iar în noua stagiune, Brăila speră să fie din nou o echipă de prima jumătate a clasamentului.

Sub comanda lui Dumitru Berbece se află mai multe jucătoare cu experienţă, iar una dintre ele este chiar zălăuanca Alina Vătu (fostă Czeczi), care în stagiunea trecută a fost golghetera echipei cu 137 de goluri! Extrema orginară din Zalău a marcat nu mai puţin de 16 goluri şi în primele două partide din acest campionat, cu SCM Craiova şi cu Minaur Baia Mare,  dar Dunărea a obţinut doar un punct, în partida cu echipa maramureşeană.

Pe lângă Alina Vătu, Dunărea mai are handbaliste importante în lot, precum Iryna Shutska, Nicoleta Safta sau Marina Razum, Natasha Krnic şi Nicoleta Tudor, care au fost transferate în vară.

Cu toate acestea, echipa lui Tadici se gândeşte doar la cele 3 puncte, mai ales că joacă şi pe teren propriu, unde HC Zalău s-a impus şi în ultimele două confruntări cu Dunărea Brăila, 29 – 25 în aprilie 2018 şi 28 – 25 în februarie 2017. Dacă HC Zalău se află pe locul 10 cu un punct, formaţia brăileană ocupă poziţia a 12-a, tot cu un punct.

Partida dintre HC Zalău şi Dunărea Brăila se dispută duminică, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” şi urmează să fie arbitrată de o brigadă din Buzău, formată din Georgian Baducu şi Răzvan Voicu. Biletele pentru acest meci se vor pune în vânzare duminică, începând cu ora 15.00, iar preţul unui tichet va fi 10 lei.

 

671 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL