Connect with us

Ştiri din Sălaj

ULTIMĂ ORĂ. Un bărbat de 42 de ani a murit după ce s-a electrocutat. GALERIE FOTO


Tragedia a avut loc joi după-amiază în localitatea Hida, atunci când un cioban s-a urcat pe un stâlp de linie electrică şi s-a electrocutat. În ciuda eforturilor realizate de echipajele de intervenţii, omul s-a stins din viaţă


Joi după-amiază, în jurul orei 15.30, pe raza localităţii Hida, un bărbat în vârstă de 42 de ani s-a urcat pe un stâlp de electricitate.

Din câte se pare, omul s-ar fi cocoţat acolo în dorinţa de a lua un fir de pe stâlp.

La un moment dat, acesta s-a curentat şi a căzut la pământ ca un lemn. În momentul impactului cu solul, omul şi-ar fi fracturat şi gâtul.

Martorii spun că victima nu şi-a pierdut cunoştinţa dintr-o dată, deoarece câteva momente s-a auzit gemete de durere.

La ora 15.38, Garda de pompieri Hida a fost solicitată să intervină pentru acest caz, iar în câteva minute la faţa locului a ajuns un echipaj de pompieri militari.

Automat, au fost începute manevrele de resuscitare, iar între timp au intervenit un echipa SMURD, dar şi un echipaj de pe Ambulanţă cu medic.

Timp de o oră, victima a fost rescuscitată, dar în zadar, astfel că medicul nu a mai avut decât să constate decesul.

“Pompierii ajunşi la faţa locului au iniţiat manevrele de resuscitare. La scurt timp, au sosit şi un echipaj SMURD şi un echipaj al ambulanţei. În ciuda eforturilor echipajelor de la faţa locului bărbatul, în vârstă de aproximativ 42 de ani, nu a răspuns manevrelor şi a fost declarat decedat”, a spus Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt de la ISU Sălaj.

Conform celor spuse de localnici, victima este un cioban din comuna Cuzăplac, care avea grijă de oile unui sibian, care şi-a stabilit turmele pe raza comunei Hida, încă de după Revoluţie.

Să mai spunem că tragedia s-a petrecut în incinta Minei Zăghid, acolo unde se afla un stâlp de medie tensiune, un cap de linie electrică şi unde se afla în anii  trecuţi un transformator.

După ce mina s-a oprit, stâlpul a fost dezafectat. Au existat totuşi, fire alfate sub tensiune, care au provocat nenorocirea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj