Connect with us

DIVIZIA A1

EXCLUSIV. Liviu Ciupe revine în volei, după 5 ani de pauză!


Omul de afaceri care a dus echipa CS Remat la câştigarea titlului naţional de trei ori consecutiv revine în sportul la fileu, dar nu la Zalău


Chiar dacă actualmente este preşedinte de onoare la HC Zalău, Tiberiu Marc a fost cel care a readus voleiul de la poalele Meseşului pe linia de plutire.

Astfel, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj a fost cel care s-a implicat în susţinerea echipei de volei, într-un moment în care multipla campioană Elcond Zalău se desfiinţase şi formaţia de volei din Zalău se chinuia în liga secundă.

Tibi Marc a fost cel care l-a adus la echipă pe Liviu Ciupe, iar omul de afaceri a pus bani şi suflet. După mai mulţi ani de muncă şi sudoare, au venit şi rezultatele, astfel că CS Remat Zalău a devenit campioana României de trei ori la rând, în anii 2010, 2011 şi 2012!

În această perioadă, gruparea de la poalele Meseşului a ajuns şi în grupele Ligii Campionilor, devenind astfel prima echipă din ţara noastră ajunsă în grupele celei mai importante competiţii intercluburi de pe bătrânul continent. După ce a reuşit glorie şi faimă, în vara anului 2013, Liviu Ciupe s-a retras din volei şi s-a canalizat mai mult către afaceri.

La început, acesta a mai fost văzut pe la unele meciuri de volei, dar o perioadă chiar a dispărut din peisaj, deşi el se consideră un pasionat al sportului la fileu. Tot cam atunci, Liviu Ciupe a dispărut şi din organigrama Federaţiei Române de Volei, având în vedere că o perioadă sălăjeanul nostru a fost vicepreşedinte la FRV!

La începutul anului 2018, Ciupe a fost remarcat în tribunele Sălii Sporturilor din Zalău, la derby-ul dintre CS Volei Municipal şi Arcada Galaţi.

“Am venit într-o sală de sport după vreo trei ani. Mi-a fost dor de volei şi de echipa la care acum câţiva ani am pus bani şi suflet”, spunea atunci fostul preşedinte de la CS Remat Zalău.

Deşi voleiul a rămas în sufletul său, omul de afaceri a precizat în mai multe rânduri că nu mai este tentat să revină în volei, deoarece afacerile ocupă prea mult timp din viaţa sa.

Cu toate acestea, în această vară, Liviu Ciupe a decis să revină în voleiul românesc, dar nu la Zalău acolo unde a făcut performanţă, ci la Cluj-Napoca, acolo unde s-a stabilit de câţiva ani şi unde îşi are sediul firma mamă a societăţilor comericale ce fac parte din trustul Rematinvest.

Liviu Ciupe: “Ajut echipa doar ca şi sponsor, cu ceva bani şi ne-am implicat la aducerea antrenorului din Polonia”

Astfel, directorul general de la Rematinvest Cluj-Napoca a decis să susţină echipa Universitatea Cluj, care în ultimii ani s-a luptat mai mult pentru evitarea retrogradării, deşi echipa de volei de pe Someş fusese campioană naţională în perioada în care “U” era susţinută şi de ARDAF.

Ca urmare, pentru sezonul 2018 – 2019, Liviu Ciupe va ajuta puţin financiar echipa “şepcilor roşii”, dar a ajutat şi la aducerea unui antrenor din străinătate, este vorba despre un polonez adus în România pe “filiera” Mariusz Sordyl, adică antrenorul cu care Rematul a cucerit ultimul titlu naţional, cel din 2012.

“Nu pot să spun că m-am implicat la Universitatea. Pentru mine, implicare ar însemna  totul, de la A la Z pentru ca echipa să devină campioană. Acum, eu nu pot spune acest lucru în cazul Clujului, unde doar ajut ca şi sponsor echipa de volei cu ceva bani şi cu aducerea antrenorului din Polonia. Nu ne băgăm, nu ne implicăm în conducere sau la luarea deciziilor, noi doar sprijinim fenomenul voleibalistic din municipiul în care derulăm activităţi comericale. Am văzut că se construieşte ceva mai timid la Cluj-Napoca, aşa mai cu răbdare, dar în viitor voleiul clujean poate ieşi din umbră. Acest fenomen are tradiţie aici, încă de când regretatul Nicorici făcea performanţă cu <U> ARDAF”, a declarat Liviu Ciupe pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 12 septembrie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1