Connect with us

CUPELE EUROPENE

România rămâne cu o echipă în Liga Campionilor


În cadrul grupei preliminare, SCM Craiova a pierdut meciul decisiv cu Podravka Koprivnica, astfel că a ratat accederea în grupe. Formaţia antrenată de Bogdan Burcea va continua în Cupa EHF. În Liga Campionilor, ţara noastră va fi reprezentată tot de CSM Bucureşti


Şi în sezonul 2018 – 2019 al cupelor europene, România va avea tot o singură echipă în grupele Ligii Campionilor, este vorba de campioana CSM Bucureşti. A fost aproape de a ajunge la acest nivel şi SCM Craiova, însă după ce a câştigat la pas primul meci din preliminarii cu ZORK Jagodina (Serbia), cu 31 – 18, formaţia antrenată de Bogdan Burcea a pierdut finala cu Podravka Koprivnica, la diferenţă de un gol.

Oltencele au început bine şi s-au instalat la conducere, ca pe final de primă repriză să conducă cu 14 – 9! A fost 14 – 12 la pauză pentru românce, dar în partea secundă, Podravka a revenit şi a egalat la 15, iar din acel moment s-a mers cap la cap. Echipa croată a gestionat mai bine finalul şi s-a impus cu 21 – 20, rezultat în urma căruia s-a calificat în grupele celei mai importante competiţii europene.

Chiar dacă a pierdut, SCM Craiova rămâne în Europa, dar va juca în Cupa EHF, competiţie pe care a câştigat-o în sezonul trecut. Vicecampioana României este cap de serie, astfel că va intra în turul III şi îşi va afla adversarul luna viitoare.

În Cupa EHF  vor mai evolua trei gupări din România, HCM Rm. Vâlcea, Măgura Cisnădie şi HC Zalău, toate urmând să intre în turul II. Dacă HC Zalău se va duela cu Borussia Dortmund, Măgura Cisnădie va juca cu câştigătoarea dintre Slavia Praga (Cehia) şi Stockerau (Austria), în timp ce SCM Rm. Vâlcea va înfrunta echipa calificată din duelul LC Bruhl Handball (Elveţia) – Kastamonu Belediyesi (Turcia). În Liga Campionilor, CSM Bucureşti face parte din Grupa D, alături de Bietigheim (Germania), Ferencvaros (Ungaria) şi Kristiansand (Norvegia).

Primul meci din grupă va fi pe 5 octombrie cu Ferencvaros, la Bucureşti.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPELE EUROPENE