Connect with us

Ştiri din Sălaj

Tinerii sălăjeni, atrași de folclor. Școala Populară de Arte și Meserii a consemnat un număr record la înscrieri!


Deși se mai pot face înscrieri până miercuri, în acest an a existat la şcoala Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj un număr record de înscrieri, cele mai solicitate secţii sunt vioara, pian şi orgă sau canto clasic/muzică ușoară


Deschiderea anului școlar 2018 – 2019 la Școala Populară de Arte și Meserii va avea loc miercuri, 12 septembrie, de la ora 17, în sala „Dialoguri europene” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

În acest an s-a consemnat un record de înscrieri la testări, adică 152, față de 112 anul trecut.

Cele mai solicitate specialități sunt vioara (23 de înscriși pentru 13 locuri), instrumente de suflat (8 pe 4 locuri), pian și orgă (34 pe 13 locuri), canto popular (6 pe 2 locuri), canto clasic/muzică ușoară (15 pe 2 locuri) și chitară (14 pe 5 locuri).

Se mai pot face înscrieri, până în 27 septembrie, la specialitățile dans popular (instructori de dans popular și dansatori – copii), design vestimentar, țesut-cusut și pictură pentru copii (între 7 și 11 ani).

Pentru anul școlar 2018-2019 planul de școlarizare prevede 376 de cursanți (față de 262 în anul școlar trecut).

Școala are 14 cadre didactice.

Școala Populară de Arte și Meserii Zalău s-a înființat în anul 1974.

Din octombrie 2010 este secție a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj