Connect with us

Feminin

România a pierdut în Portugalia şi încheie preliminariile pentru Mondial pe locul 4


Reprezentativa ţării noastre a pierdut ultimele două jocuri din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2019 împotriva Beligiei şi Portugaliei, terminând pe locul 4, ratând astfel şansa de a se califica la turneul final


Anul 2016 a fost anul în care echipa naţională de fotbal feminin a României uimea pe toată lumea cu rezultate de excepţie, calificându-se chiar la barajul pentru calificarea la Campionatul European, acolo unde a întâlnit Portugalia, însă din păcate a ratat calificarea la turneul final, deşi nu a pierdut niciun joc în faţa lusitanelor la baraj.

Însă, de la acea performanţă, Naţionala a intrat într-o reconstrucţie, iar selecţionerul Mirel Albon a promovat mai multe jucătoare noi de-a lungul anului pentru turneele amicale şi în jocurile din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2019.

În aceste condiţii, era greu de crezut că România va reuşi să se califice la turneul final, mai ales că a fost repartizată într-o grupă dificilă, alături de Belgia, Italia, Portugalia şi Moldova.

Astfel, după ce a câştigat un singur meci în preliminarii şi a obţinut două remize, “tricolorele” sperau să-şi îmbunătăţească punctajul în “dubla” cu Belgia şi Portugalia, ultimele două jocuri din preliminarii.

Din păcate, mai întâi, România a pierdut jocul cu belgiencele la Botoşani, pentru ca marţi, 4 septembrie să încheie preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2019, tot cu o înfrângere, în Portugalia, cu toate că Mara Bâtea a deschis scorul repede în acel joc.

Prin urmare, România termină grupa pe locul 4, în spatele Italiei, Belgiei şi Portugaliei, dar în faţa Moldovei.

Sursa foto: frf.ro


Portugalia – România 5 – 1 (2 – 1)

Au marcat: A. Leite (30, 53), Nagy (autogol 42), Diana Silva (59, 90),  respectiv Bâtea (3)

Portugalia: 1. I. Pereira – 9. Borges (23. C. Lima, 86), 4. Rebelo, 15. C. Costa, 14. Dolores Silva – 7. Claudia Neto (Cpt.), 11. T. Pinto, 17. V. Marques (2. M. Mendes, 86) – 10. A. Leite (13. F. Pinto, 80), 6. A. Norton, 16. Diana Silva. Selecționer: Francisco Neto. Rezerve: 12. P. Morais, 3. D. Gomes, 5. Realista, 21. R. Pereira.

România: 1. Părăluță – 3. Nagy, 2. Oprea, 6. Goder – 18. Bănuță (19. Negrea, 64), 16. B. Sandu, 4. Bortan (Cpt.), 8. Vătafu, 7. Giurgiu (13. Gered, 53) – 20. Carp (17. Rognean, 79), 9. Bâtea. Selecționer: Mirel Albon. Rezerve: 12. Boandă, 14. Herczeg, 15. Borodi.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Feminin