Connect with us

Ştiri din Sălaj

A aniversat 100 de ani de viaţă. Singurul sălăjean “CENTENAR”, sărbătorit şi de autorități


Născut în anul Marii Unirii, Grigore Şolomonean a reuşit să sufle lumânarea de pe tort la aniversarea a 100 de ani de viaţă! În acest secol, sălăjeanul din satul Chendrea a luptat pe frontul Celui De-al Doilea Război Mondial, iar apoi a devenit un cunoscut meșter zidar, omul “centenar” putându-se lăuda cu peste 100 de case construite în satul natal și localitățile din jur. Sâmbătă, bunicuţul cu 10 nepoți și 10 strănepoți a fost sărbătorit şi de prefectul Sălajului, Florin Florian


Prefectul judeţului Sălaj a răspuns invitaţiei “centenarului” Grigore Şolomonean de a fi prezent la ziua sa naștere.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, Florin Florian s-a deplasat în Chendrea (comuna Bălan), alături de directorul de Cancelarie – Dan Chiş, şeful de serviciu Mircea Ciocian şi primarul comunei Bălan – Maghiar Isaia, la aniversarea a 100 de ani a singurului sălăjean în viaţă, care s-a născut odată cu România.

Prefectul i-a oferit lui Grigore Şolomonean un tort şi o distincţie din partea instituţiei, alături de urările de sănătate şi o viaţă cât mai liniştită, alături de numeroasa sa familie.

Grigore Șolomonean a luptat pe frontul Celui De-al Doilea Război Mondial, iar când s-a întors pe meleagurile natale a ridicat, ca meșter zidar, peste 100 de case în satul natal și localitățile din jur.

“Centenarul” a fost mai fost vizitat, în luna iunie, de prefectul județului Sălaj și reprezentanți ai primăriei Bălan și ai structurilor MAI din județ, Florin Florian primind din partea ministrului de interne – Carmen Dan – un drapel național, o insignă și o scrisoare, alături de un tort tricolor, un buchet de flori și un baston.

Aşadar, trebuie precizat că bărbatul născut în anul Marii Uniri a mai fost omagiat de autorităţi în acest an. Vezi AICI mai amănunte.

Grigore Șolomonean le-a împărtășit atunci vizitatorilor traumatizanta călătorie de întoarcere de pe front, dar și momente plăcute petrecute alături de familia numeroasă, ce se compune acum din patru copii, 10 nepoți și 10 strănepoți.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj