Connect with us

ATLETISM

FOTO. Ţin steagul ridicat şi la vârsta a treia!


Sălăjenii Petru Bologa, Lidia Angelescu şi Rodica Prodan au cucerit nu mai puţin de 11 medalii la Campionatele Naţionale de atletism în aer liber masters de la Bucureşti, care unde proba de foc a fost cursa de 10.000m. La cei peste 80 de ani împliniţi, profesorul Petru Bologa a ţinut morţis să treacă linia de sosire în aplauzele tuturor!  


Sportul nu are limite de vârstă, iar de acest lucru ne-am convins şi în week-endul trecut, când Stadionul “Lia Manoliu” din capitală a găzduit o nouă ediţie a Campionatului Naţional în aer liber master.

La start s-au aflat peste 120 de sportivi trecuţi de a doua tinereţe, la următoarele probe atletice: 100m, 200m, 400m, 800m, 1.500, 5.000m, 10.000m, 5.000m marş, 80m garduri, 100m garduri, 200m garduri, 300m garduri, 400m garduri, 2.000m obstacole, lungime, triplusalt, înălţime, prăjină, greutate, disc,  suliţă şi ciocan.

Printre temerari s-au aflat şi trei sportivi de la CSM Zalău, este vorba despre Petru Bologa, Rodica Prodan şi Lidia Angelescu.

Dacă primii doi au mai participat la Naţionalele de veterani, Lidia Angelescu s-a aflat pentru prima dată la o astfel de competiţie, după ce medicul generalist a reprezentat recent România cu brio la Jocurile Mondiale ale Medicinei şi Sănătăţii din Malta.

La prima participare, Lidia Angelescu a cucerit 3 medalii!

La categoria +60 de ani, Lidia Angelescu a fost înscrisă la probele suliţă, disc şi greutate. La primele două probe, sportiva s-a clasat pe locul 1, iar la greutate a ocupat locul secund!

Până la urmă, nu rezultatele contează, ci participarea în cadru oficial la o vârstă mai înaintată, la care unii stau la gura sobei şi le spun poveşti nepoţilor.

Doamna doctor este de felicitat şi pentru faptul că în tinereţe ea nu a practicat sportul de performanţă, sportul fiind doar un hobby.

“Are forţă şi ambiţie doamna doctor”, a precizat profesorul Petru Bologa, cel care a determinat-o pe Lidia Angelescu să practice sportul, acum  la a treia vârstă!

Și Petru Bologa a fost pe… cai mari, astfel că la categoria +80  ani, profesorul s-a clasat de patru ori pe podium, la greutate (locul 3), 10.000m (2), suliță (1) și disc (1)!

 

Rodica Prodan, trei medalii de aur şi una de argint!

În fine, între medaliaţi s-a găsit locul şi Rodica Prodan, o sportivă  stabilită în localitatea Var.

La categoria +65 ani, sălăjeanca a fost cea mai bună la probele de 100, 200m şi 10.000m, pentru ca la 5.000m ea să se claseze pe locul secund!

Altfel spus, experienţa şi valoarea au adus-o din nou în prim-plan pe sportiva din Var, care putea fi considerată una dintre cele mai bune participante de la Naţionale!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean, care în această săptămână va ieşi JOI, 30 august.

1460 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM