Connect with us

HANDBAL

Crina Pintea, desemnată cel mai bun pivot din Franţa!


Ajunsă la echipa Issy-Paris Hand în vara anului trecut, fosta jucătoare a Zalăului s-a remarcat în mod special pe semicerc, astfel că Federaţia Franceză de Handbal a desemnat-o recent cel mai bun pivot din Hexagon!


Cu siguranţă, Crina Pintea este una dintre handbalistele cu cel mai mare progres din ţara noastră. Descoperită de Gheorghe Tadici când avea doar 16 ani, moldoveanca a crescut în valoare de la an la an, devenind una dintre jucătoarele de bază a Zalăului.

Despărţirea de gruparea de la poalele Meseşului a fost una cu gust amar, dar handbalista a trecut cu brio peste acel episod şi a continuat performanţa.

Astfel, Pintea a ajuns la campioana Germaniei – Thüringer HC, unde a avut o altă perioadă bună.

În vara anului trecut, pivotul Naţionalei s-a transferat la Issy Paris Hand. Deşi noua formaţie nu este una dintre forţele din Hexagon, românca s-a remarcat şi în capitala Franţei, atât în campionat, cât şi în cupele europene.

De precizat însă că Issy Paris nu a rupt gura târgului, clasându-se doar pe locul 5 în stagiunea trecută, deşi la finalul campionatului regulat echipa ocupa locul 3.

Cu toate acestea, Crina Pintea a primit recunoştinţă de la fani, dar şi de la specialiştii francezi.

Astfel, recent, jucătoarea în vârstă de 28 de ani a fost desemnată de Federaţie ca cel mai bun pivot din campionatul Franţei, ca urmare a unei anchete în care au fost implicaţi iubitorii handbalului din Franţa, dar şi antrenorii din prima ligă!

“Sunt atât de fericită că am câştigat acest TROFEU! Mă bucur tare mult de acest moment, deoarece am trecut prin foarte multe. Însă, important e că nu am renunţat la visul meu şi vreau să le mulţumesc din inimă tuturor celor care au crezut în mine şi care m-au susţinut necondiţionat”, a declarat Crina Pintea pentru ziarul Sportul Sălăjean.

De precizat faptul că Pintea s-a clasat pe locul trei ca număr de voturi în mediul online, dar ultimul cuvânt l-au avut tehnicienii din Hexagon, care au decis: Crina Pintea a fost cel mai bun pivot din ediţia trecută!

Altfel spus, românca a fost nominalizată în echipa ideală a campionatului francez.

 

Mai multe  pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miecuri, 29 august.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL