Connect with us

TENIS

Ioana Lung, câştigătoare la Trofeul Sătmarului


Sălăjencele Ioana Lung, Cezara But şi Mara Geiger, în această ordine, au ocupat poziţiile podiumului categoriei de vârstă 14 ani din cadrul competiţiei de tenis de câmp, desfăşurată în judeţul Satu Mare


Turneele de tenis de câmp nu cunosc pauza, iar practicanţii îşi pot etala calităţile şi se pot lupta pentru supremaţie în diverse competiţii organizate în toată ţara. La finalul săptămânii trecute, o competiţie atractivă pentru practicanţii “sportului alb” de la noi din judeţ a fost Trofeul “Sătmarului”, care a avut loc în judeţul Satu Mare.

Organizat de CS Sănătatea Ergolemin Satu Mare sub egida Federaţiei Române de Tenis, competiţia din judeţul vecin s-a desfăşurat la 10 ani băieţi, 12 ani băieţi şi fete, 14 ani fete şi 16 ani băieţi. Având în vedere distanţa scurtă dintre Sălaj şi locul de desfăşurare al competiţiei, părea o variantă bună pentru tenismenii sălăjeni de a participa la o competiţie oficială.

Doar că, numai patru sportivi din judeţul nostru au luat startul competiţiei. Bogdan Stepanov (Tenis Pro Zalău) la categoria de vârstă 12 ani, în timp ce la 14 ani s-au înscris Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău), Cezara But (CSM Zalău) şi Mara Geiger (CS ProTenis Şimleu Silvaniei.

La categoria 12 ani băieţi au fost înscrişi un număr total de 6 sportivi, care au fost împărţiţi în două grupe. Câştigătorii celor două grupe jucau finala, în timp ce sportivii clasaţi pe locul secund se luptau pentru locurile 3 – 4. Cu o victorie şi o înfrângere, Bogdan Stepanov s-a clasat pe locul 2 în Grupa 2 şi a intrat în lupta pentru locul 3.

Din păcate, sălăjeanul a cedat disputa cu Thomas Turner de la CS 4 Satu Mare, fiind nevoit să se mulţumească cu locul 4. Şi la categoria de vârstă 14 ani s-au înscris tot 6 sportve, printre care şi cele trei sălăjence. Împărţite în două grupe, Cezara But a fost repartizată în Grupa 1, în timp ce Ioana Lung şi Mara Geiger au fost repartizate în Grupa 2.

Eleva lui Constantin Carp a fost de neoprit în prima grupă şi cu două victorii din tot atâtea posibile, a câştigat Grupa, calificându-se în finală. De cealaltă parte, Lung şi Geiger au câştigat fiecare câte un meci, iar duelul direct a fost decisiv pentru stabilirea câştigătoarei Grupei 2. În confruntarea directă, sportiva de la Palatul Copiilor Zalău a fost mai exactă şi a reuşit să se impună în două seturi.

În marea finală, Ioana Lung şi-a continuat parcursul perfect de la Trofeul “Sătmarului” şi s-a impus cu 6 – 3, 6 – 1 în faţa Cezarei But de la CSM Zalău.

Pentru locurile 3 – 4, Mara Geiger s-a luptat cu ocupanta locului secund din Grupa 1, iar şimleuanca a dat o replică foarte bună, confirmând astfel forma foarte bună prin care trece în această perioadă. Eleva lui Barna Krisztian s-a impus cu 6 – 1, 6 – 1 în faţa Petrăi Feder, pentru a-şi adjuca locul 3.

Mai multe, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 august.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS