Connect with us

DIVERSE

VIDEO. Cosmin Contra: “Am vorbit cu autorităţile din Sălaj şi le-am spus că este păcat ca acest judeţ să nu aibă o echipă cel puţin în Liga a II-a”


Prezent la meciul de gală de la Cupa Viitorul, selecționerul României s-a declarat încântat de baza sportivă de la Hereclean și de numărul mare de participante la Cupa Viitorul, însă a considerat că este esențial ca acest județ să aibă și o echipă de seniori în ligile superioare. Despre acest aspect a purtat câteva discuții cu autoritățile județene


Dacă preşedintele FRF – Răzvan Burleanu sau Miodrag Belodedici au mai fost prezenţi şi în anii trecuţi la Cupa “Viitorul”, selecţionerul Cosmin Contra s-a aflat în premieră la acestă competiţie. Contra a evoluat în tot meciul de gală, a marcat un gol, dar a reuşit şi alte faze spectaculoase spre deliciul publicului spectator.

La finalul partidei, Contra a rămas impresionat de numărul mare de copii prezenţi la Cupa “Viitorul” şi a remarcat şi baza sportivă de la Hereclean.

“Ne-a făcut plăcere să facem parte dintr-o iniţiativă extraordinară a lui Daniel Sabou, un om care este didicat fotbalului. Ne-am bucurat că am putut să participăm şi să punem umărul pentru a promova această competiţie frumoasă. Am văzut foarte mulţi copii, mă bucură acest lucru şi sper ca pe viitor tot mai multe astfel de competiţii să aibă loc în toată ţara. Mi-a plăcut foarte mult Baza Sportivă de la Viitorul. Este cochetă şi sunt încântat că am văzut un om care îşi doreşte să facă lucruri extraordinare pentru copii din zonă. Are tot sprijunul nostru, al persoanelor din Federaţie şi de aceea promovăm aceste competiţii pentru că ne dorim ca tot mai mulţi copii să se îndrepte spre terenul de fotbal şi să iasă pe viitor cât mai mulţi fotbalişti pentru echipa naţională”, ne-a declarat Cosmin Contra.

Selecţionerul naţionalei României a fost încântat de ce a văzut la Hereclean şi de nivelul competiţiei, însă a văzut un mare minus pentru Sălaj, având în vedere că acest judeţ nu are nici măcar o echipă de fotbal în ligile superioare. Despre acest aspect, Cosmin Contra a discutat cu  Tiberiu Marc – preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj şi cu Florin Florian – prefectul judeţului Sălaj, cărora le-a explicat cât de importat este ca judeţul nostru să revină în lumea bună a fotbalului românesc.

“Ştiu că în Sălaj nu este nici măcar o echipă de Liga a III-a. Vorbim totuşi de un judeţ cu tradiţie în  fotbalul românesc. Am vorbit cu autorităţile din Sălaj şi le-am spus că este păcat ca acest judeţ să nu aibă o echipă cel puţin în Liga a II-a.Sper ca acest judeţ şi această zonă să revină acolo unde a fost cu ani în urmă, în liga secundă.Sperăm să fi sensibilizat autorităţile cu prezenţa noastră în Sălaj şi să îşi întoarcă atenţia spre fotbal pentru că acest judeţ are nevoie de echipe în ligile superioare. În acel moment şi copii vin cu mai mare drag la fotbal şi îşi doresc să ajungă fotbalişti”, a mai spus Contra.

Chiar dacă s-a aflat la o competiţie de copii şi juniori, Cosmin Contra şi-a făcut timp pentru a discuta cu jurnaliştii de la Sportul Sălăjean şi despre echipa naţională, care se pregăteşte de debutul în Liga Naţiunilor.

“Avem speranţe mari înaintea debutului, dar acestea sunt realiste. Avem o grupă cu adversari foarte dificili şi începem cu două meciuri foarte grele, dar suntem încrezători că mergând pe acest drum pe care l-am început acum un an şi având atitudinea pe care am avut-o până acum la echipa naţională, putem să facem rezultate bune şi să câştigăm grupa”, a declarat selecţionerul. România va debuta pe 7 septembrie în Liga Naţiunilor cu Muntenegru, la Ploieşti, urmând ca al doilea meci să îl joace în Serbia, pe 10 septembrie. Din grupa României mai face parte şi Lituania, naţională cu care “tricolorii” se vor duela în 11 octombrie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE