Connect with us

FOTBAL

Liga a V-a începe cu nu mai puţin de 32 de echipe la start! PROGRAMUL primei etape


Faţă de sezoanele trecute, ultimul eşalon din Sălaj va avea cu patru echipe mai mult, iar fiecare serie va avea în componenţă câte 16 formaţii. Turul începe duminică, pe 26 august şi se va termina pe 2 decembrie


În ultimii ani, Liga a IV-a a început mai devreme decât Liga a V-a, dar în această vară, ultimul eşalon este cel care porneşte primul la drum pentru campionatul 2018 – 2019. Aceasta deoarece în această vară a fost un interes mare din partea echipelor noi care s-au înscris în competiţie, astfel că Liga a V-a are la start 32 de echipe, cu patru mai mult decât în sezoanele trecute. În aceste condiţii, atât Seria Est, cât şi Seria Vest au în componenţă câte 16 echipe. Turul începe duminică, 26 august, urmând ca ultima etapă să fie programată pe 2 decembrie.

Două grupări ce anul trecut au jucat în Liga a IV-a şi o fostă campioană a Sălajului, în Seria Est

Faţă de stagiunea trecută, Seria Est a suferit câteva modificări la componenţa echipelor şi se anunţă mult mai tare, având în vedere că în această serie au fost repartizate două echipe ce vin din Liga a IV-a, este vorba de CS Hida şi Cetatea Buciumi, grupări cu pretenţii la primele locuri.

Tot în Seria Est a fost repartizată şi Luceafărul Bălan. Fosta campioana a Sălajului şi-a dorit să joace direct în Liga a IV-a, dar acest lucru nu s-a putut astfel că gruparea condusă de Radu Pop începe campionatul în ultimul eşalon cu intenţii clare de promovare. Rapid Zimbor şi Olimpia Rus ar putea fi alte două grupări cu pretenţii la câştigarea Seriei Est, chiar şi AS Tihău, formaţii obişnuite cu primele locuri. Să mai spunem că pentru noul campionat Someşul Letca şi-a schimbat denumirea în Minerul Letca.

Patru echipe noi în Seria Vest

Cele mai multe modificări s-au petrecut în Seria Vest, de unde Steaua Cosniciu a promovat în Liga a IV-a, după ce Voinţa Derşida a renunţat la locul promovabil, iar gruparea condusă de Nicu Ardelean continuă să joace tot în ultimul eşalon.

Dintre echipele noi care s-au înscris în această vară, nu mai puţin de patru formaţii au fost repartizate în Seria Vest, este vorba de AS Juniorii Ip, Venus Giurtelec, Gloria Marin şi Unirea Sălăţig.

Venus Giurtelec şi Unirea Sălăţig sunt la o revenire în acest eşalon, în timp formaţiile din Marin şi Ip revin în circuit după o absenţă de ani buni. AS Ip a mai activat şi în sezonul trecut, însă doar cu juniorii D, iar acum şi-a format şi o echipă de seniori, după ce a transferat 22 de jucători de la Kemer Camăr. Deşi a rămas descoperită, Kemer Camăr continuă în Liga a V-a, iar la echipă a fost adus Liviu Feraru care va încearca în aceste zile să alcătuiască un lot cât mai bun.

Din păcate, Barcău Tusa a dispărut din peisaj, dar comuna Sîg continuă să fie reprezentată în fotbal de Stejarul.   Faţă de anul trecut şi în această serie avem o schimbare de denumire, este vorba de Luceafărul Valcău, care de acum se va numi Cetatea Valcău.

Programul primei etape din Seria Est – duminică, ora 18.00:

Viitorul Băbeni  – Rapid Zimbor – ora 17.00

ACS Tihău – Cetatea Buciumi

Largiana Românaşi  – Someşul Gâlgău

Minerul Letca – Agronova Dragu

Cetatea Almaşu – Luceafărul Bălan

Recolta Agrij  – Olimpia Rus

AS Creaca Jac – Dumbrava Ciocmani

CS Hida  – Năprădeana Năpradea

Programul primei etape din Seria Vest – duminică, ora 18.00:

AS Juniorii Ip – Gloria Ban – sâmbătă, ora 17.00

Olimpic Gîrceiu – Inter Pericei – sâmbătă, ora 18.00

Venus Borla – AS Carastelec – ora 15.00

Stejarul Sîg – Sporting Zalău – ora 16.00

Venus Giurtelec – Voinţa Horoatu Crasnei

Cetatea Valcău – Voinţa Derşida

Gloria Marin   – Unirea Hereclean

Kemer Camăr – Unirea Sălăţig

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL