Connect with us

DIVIZIA A1

CS Volei Municipal Zalău a mai transferat un brazilian!


Chiar dacă avea deja 12 jucători în lot, fosta campioană a făcut încă o achiziţie, este vorba despre fratele “căpitanului” Leo, cel care în sezonul trecut a evoluat în liga secundă din Italia!


În acest an, CS Volei Municipal Zalău s-a grăbit să îşi finalizeze lotul care va defila în sezonul 2018 – 2019. Astfel, la poalele Meseşului au ajuns nu mai puţin de 6 jucători, este vorba despre internaţionalii Cristian Bartha, Andrei Spînu, Ciprian Matei, austriacul Philipp Kroiss şi bulgarii Jani Jeliazkov şi Miroslav Gradinarov.

“Cam acestea sunt toate transferurilor. Lotul s-a definitivat”, spunea preşedintele Vasile Coţa încă din luna iulie, având în vedere că fosta campioană se mai bazează pe alţi şase jucători, care anul trecut au îmbrăcat tricoul Zalăului, este vorba despre despre Rareş Bălan, Filip Constantin, Leo Del Bosco, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă şi Paul Şomoi.

Până la urmă, însă, gruparea sălăjeană a mai achiziţionat un jucător! Este vorba despre fratele “căpitanului” Leo!

În vârstă de 23 de ani, Matheus Augusto Dal Bosco Dall’Agnol (n. 7 noiembie 1994, 192 cm) a ajuns în Europa de ceva timp, iar în ultimul sezon a jucat în Serie B din Italia, la Pallavolo Jolly Cinquefrondi.

În ce priveşte valoarea noului jucător, există aprecieri pozitive şi probabil că Dal Bosco jr. este un voleibalist valoros.

Din păcate însă, pe postul de extremă pe care evoluează sud-americanul, exista deja un surplus la echipă, deoarece pe un singur post sunt acum numai puţin de patru jucători, Rareş Bălean, Leo Dal Bosco, Miroslav Gradinarov, iar acum a venit şi Matheus Dal Bosco Dall’Agnol!?

Nu ştim dacă era oportun ca clubul să cheltuie bani pentru aducerea bulgarului Gradinarov şi acum a brazilianului şi Matheus Dal Bosco, când zălăuanul Bălean a fost anul trecut – de departe – cel mai bun jucător de la CS Volei Municipal, iar “căpitanul” Leo îşi prelungise deja înţelegerea cu Zalăul.

„Şi cu fratele lui Leo ajunsesem la un acord de ceva timp. L-am urmărit în sezonul trecut din Italia, mi-a plăcut foarte mult şi e un jucător valoros. Matheus a ajuns marţea trecută la Zalău împreună cu Leo şi ne-am înţeles, dar nu ştiu dacă situaţia contractului e finalizată”, a declarat antrenorul Nikolay Jeliazkov pentru Sportul Sălăjean.

În final, bulgarul a vrut să mai precizeze ceva: „Acum, lotul pentru noul sezon este definitivat. Nu vom mai transfera pe nimeni şi cu Şomoi suntem 13. Acesta face parte din echipă şi – în funcţie de meciurile pe care le vom avea de disputat – ar putea evolua şi el”.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 august.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1