Connect with us

LIGA I

Ioan Onicaş – preşedinte Federaţia de Minifotbal din România: “Titlul de vicecampioană europeană a readus România în elită”


Şeful minifotbalului din ţara noastră consideră că medaliile de argint cucerite de “tricolori” la recentul Campionat European din Ucraina reprezintă o performanţă notabilă, după ce România avusese doi ani mai modeşti în Europa, care au întrerupt acea serie de şase titluri europene consecutive


Pe bătrânul continent, minifotbalul are un istoric scurt, astfel că prima ediţie a unui Campionat European pe această ramură sportivă a avut loc doar în anul 2010, în Slovacia.

Ţara noastră a fost unul dintre pionierii acest sport în Europa, iar “tricolorii” au fost prezenţi şi la prima ediţie, care a avut loc acum opt ani la Bratislava.

Delegaţia română de la prima ediţie a Europenelor a fost condusă de Răzvan Burleanu – actualul preşedinte al FRF, care în acel moment era şeful minifotbalului din România.

Între timp, la conducerea acestui for a ajuns zălăuanul Ioan Onicaş, cel care este şi omul care au dezvoltat şi promovat minifotbalul în Sălaj, iar apoi în întreaga ţară.

După ce a luat fiinţă Federaţia de Minifotbal din România, sălăjeanul nostru a fost ales ca preşedinte, funcţie pe care o deţine şi în acest moment…

Cu Răzvan Burleanu şi cu Ioan Onicaş în capul listei, România a cucerit numai puţin de şase titluri europene consecutive!!!

A venit un mic recul, astfel că “tricolorii” au părăsit prematur turneele finale în anul 2016 şi 2017.

În acest an, Naţionala de minifotbal a revenit în prim-plan, România devenit recent vicecampioană europeană!

Astfel, la Europenele din Ucraina, “tricolorii” au câştigat grupa cu punctaj maxim, performanţă realizată la Kiev doar de reprezentativa noastră.

Mai apoi, ai noştri au trecut de Muntenegru în sferturi, dar şi de Kazahstan (campioana europenă din anul 2016) în semifinale, ajungând în finală alături de Cehia – campioana mondială în exerciţiu.

Până la urmă, cehii au cucerit trofeul, dar şi România a reuşit o performanţă notabilă, acest lucru fiind apreciat atât de iubitorii acestui sport, cât şi de conducerea Federaţiei.

“După trei ani, România a reuşit din nou să dispute o finală europeană şi să revină pe podium, acolo unde îi este locul. Ne-am fi dorit cu toţii să cucerim cel de al şaptelea titlu, dar de data aceasta doar atât s-a putut. Jucătorii, antrenorii şi staff-ul administrativ au făcut tot posibilul, s-au sacrificat şi au dat totul pentru a obţine un rezultat cât mai bun. Pe această cale, vreau să le mulţumesc tuturor, dar şi sponsorilor – Boromir, Fortuna Sports, Agi Construct şi Marstan Sports, care ne-au sprijinit şi care au fost alături de noi şi în această campanie. Acest titlu de vicecampioană europeană ne-a readus în elita europeană şi totodată, ne-a asigurat calificarea la Campionatul Mondial, care se va desfăşura anul viitor în Australia. Mai mult, România şi-a câştigat dreptul de a participa la prima ediţie a Cupei Intercontinentale. Competiţia se va desfăşura în luna decembrie, în Tunisia, din Europa calificându-se primele trei echipe de la ultima ediţie a Campionatului European de Minifotbal. S-a demonstrat încă o dată că performanţele obţinute de minifotbalul românesc nu sunt întâmplătoare, atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional, şi că sunt elemente şi argumente suficiente pentru ca la sfârşitul anului să putem solicita Ministerului Tineretului şi Sportului să aprobe ca FMR să devină o federaţie naţională cu drepturi depline, care să activeze sub tutela MTS”, a declarat preşedintele Ioan Onicaş, după revenirea de la Kiev.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I