Connect with us

FOTBAL

Someşul Someş Odorhei a transferat un fost jucător din Liga a III-a!


După ce a reuşit să promoveze en-fanfare în Liga a IV-a, gruparea condusă de Vlad Ortelecan a reuşit să-l aducă acasă pe Mihai Moş, jucător cu experienţă la nivelul celui de-al treilea eşalon, acolo unde a evoluat timp de un an pentru Viitorul Ulmeni


Someşul Someş Odorhei a reuşit să câştige la pas Seria Est din Liga a V-a Sălaj, astfel că gruparea condusă de Vlad Ortelecan şi-a câştigat dreptul de a se afla la startul noului sezon din Liga a IV-a.

Totuşi, pentru a face faţă nivelului din eşalonul superior, la gruparea din Someş Odorhei au avut loc şi câteva schimbări pe banca tehnică, acolo unde postul de antrenor va fi ocupat de Adrian Deac, dar şi la nivelul lotului, acolo unde se încearcă perfecţionarea mai multor transferuri.

Totuşi, unul dintre cele mai importante transferuri reuşite de echipa antrenată de Adi Deac este fără doar şi poate, Mihai Moş. Jucătorul originar din Someş Odorhei este cel mai bun produs în materie de fotbal al comunei.

Mihai Moş (n. 27 septembrie 1998) a început fotbalul la Luceafărul Bălan, sub îndrumarea antrenorului Emil Ionaş, fiind fiul lui Vasile Moş, fost jucător la Armătura Zalău în Liga a II-a.

Calităţile sale erau vizibile încă de la primele antrenamente, astfel că acesta nu avea cum să rămână la Bălan prea mult timp şi în vara lui 2014, pe când avea doar 16 ani făcea pasul către CS Fărcaşa, formaţie din Liga a IV-a Maramureş.

La gruprea din judeţul vecin, Mihai Moş a evoluat timp de două sezone, iar în anul 2016 a făcut cel mai important pas din carieră, acesta ajungând în curtea celor de la Viitorul Ulmeni, formaţia ce în sezonul 2016 – 2017 a evoluat în Liga a III-a, într-o serie cu FC Zalău.

Din păcate, după doar un sezon petrecut la nivelul celui de-al treilea eşalon, gruparea din Ulmeni s-a desfiinţat, iar Mihai Moş a revenit la CS Fărcaşa, grupare pentru care a evoluat în sezonul precedent.

Deşi evoluează pe postul de mijlocaş central, Mihai Moş apare foarte des la finalizare, iar în sezonul trecut, acesta a fost golgheterul echipei cu nu mai puţin de 13 goluri.

Cu sălăjeanul nostru om de bază în primul 11, CS Fărcaşa a reuşit să obţină locul secund în Liga a IV-a Maramureş fiind devansată doar de Minaur Baia Mare.

Din păcate, nu toate au fost roz pentru Mihai Moş anul trecut, care îşi pierdea idolul, pe tatăl său, fostul fotbalist Vasile Moş, într-un tragic accident de bicicletă. Faptul că mama sa a rămas singură în urma acestui tragi accident, a fost unul dintre motivele pentru care Mihai Moş a ales să se întoarcă acasă, deşi a avut oferte şi de la alte cluburi importante din Liga a IV-a Sălaj.

“Am ales să mă întorc acasă la Someş Odorhei pentru ca mama mea să nu rămână singură acasă. Am zis să vin şi să ajut şi echipa de fotbal cum şi cât pot. Sper să reuşim să ne clasăm în primele 10. Am mai avut oferte şi de la Rapid Jibou, Unirea Mirşid, Luceafărul Bălan sau Silvania Cehu Silvaniei, însă am ales Someşul Someş Odorhei”, ne-a declarat Moş.

Tânărul fotbalist a şi (re)debutat pentru noua sa echipă, cu ocazia partidei din Cupa României, de pe terenul celor de la ACS Tihău, partidă pierdută însă de Someşul, scor 1 – 2.

“Am avut parte de un debut nefericit din păcate în Cupa României. Am şi nişte probleme la picior şi nu am forţat”, a mai spus fotbalistul în vârstă de 19 ani.

De menţionat este faptul că Mihai Moş a evoluat la Someşul Someş Odorhei în Campionatul de Minifotbal Onix Sălaj, în sezonul trecut, acolo unde de asemenea a făcut o figură foarte frumoasă.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 22 august.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL