Connect with us

DIVIZIA A1

România a învins Danemarca, dar urmează “dubla” de foc cu Finlanda


Naţionala masculină a debutat cu brio în preliminariile Campionatului European. După un meci în care Danemarca a condus cu 1 – 0 şi 2 – 1, “tricolorii” au revenit şi au câştigat cu 3 – 2 obţinând primele puncte în grupă. Azi și duminică, Andrei Spînu și compania se vor duela cu Finlanda


Având în vedere că Federaţia Europeană de Volei a schimbat sistemul de calificare la Campionatul European de anul viitor şi România poate să îşi propună să ajungă la turneul final, mai ales că din grupele preliminare se califică prima clasată, dar şi cinci echipe cu cel mai bun punctaj de pe locul secund.

În acest sens s-a pus un mare accent pe jocurile din preliminarii, iar pregătirile au început încă din prima săptămână a lunii iulie, la Craiova.

Au fost convocaţi şi cinci jucători de la Volei Municipal Zalău, însă doar patru au rămas în lotul final, este vorba de Cristian Bartha, Andrei Spînu, Mihai Gheorghiţă şi Rareş Bălean.

În lot a fost şi zălăuanul Adrian Gontariu, dar din păcate voleibalistul s-a accidentat şi nu a putut ajuta România în meciurile oficiale.

Debutul Naţionalei lui Dănuţ Pascu în preliminarii s-a consemnat săptămâna trecută, în Sala Polivalentă din Craiova, unde “tricolorii” s-au duelat cu Danemarca.

România a început mai greu jocul şi a fost condusă cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi, dar “tricolorii” au avut puterea să revină şi au egalat în setul patru pe care şi l-au adjudecat cu 25 – 22.

Naţionala lui Dănuţ Pascu a jucat precis în setul decivis pe care l-a câştigat cu 15 – 11 şi a obţinut două puncte după primul joc din preliminarii.

În partida cu Danemarca au evolaut şi trei jucători de la Volei Municipal. Cel mai mult a jucat Cristian Bartha, urmat de Andrei Spînu, în timp ce Rareş Bălean a intrat pe final de meci, în setul patru şi în setul decisiv. Cel mai bun jucător al României a fost Laurenţiu Lică cu 19 puncte, urmat de Adrian Aciobăniţei, care a reuşit să puncteze de 16 ori.

Meciurile din preliminarii continuă pentru România, care miercuri seara, de la ora 20.00 va evolua în deplasare cu Finlanda. Duminică, de la ora 18.00, la Craiova va avea loc returul dintre cele două naţionale, urmând ca ultimul joc al României, cel cu Danemarca din deplasare să aibă loc la începutul anului 2019.

Până în momentul de faţă, din grupa A s-au jucat două meciuri, iar liderul grupei este Finlanda, care a câştigat cu 3 – 1 în Danemarca.

Mai multe în ziarul Sportul Sălăjean de miercuri, 22 august.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1