Connect with us

DIVIZIA A2

Volei Club Zalău s-ar putea retrage din campionat!?


“Obiectivul nostru era să promovăm tineri, dar – dacă nu reuşim să transferăm vreo cinci-şase juniori-  nu mai continuăm. Nu are rost să mergem mai departe”, a precizat Gabriel Terheş, conducătorul echipei


În anul 2015, atunci când s-au pus bazele echipei Volei Club Zalău, conducătorii grupării sălăjene au gândit un proiect de succes, prin care tinerii cu dragoste pentru sportul cu mingea la fileu să fie promovaţi către sportul de performanţă şi chiar către CS Volei Municipal Zalău.

Din păcate, proiectul gândit de Gabriel Terheş nu prea şi-a găsit ţinta din mai multe cauze. Astfel, prea puţini tineri din Zalău sau din apropierea municipiuui au reuşit să îmbrace tricoul formaţiei care evoluează în Seria VEST a Diviziei A2.

Probabil că o variantă bună era o colaborare cu CS Volei Municipal, astfel ca gruparea condusă de Gabi Terheş să devină satelitul fostei campioane a României, iar la echipa de ligă secundă să fie aduşi jucători tineri şi talentaţi din toată ţara, iar “vârfurile” să poată fi promovate la echipa mare.

Conducătorii echipei ce evoluează în Divizia A2 au încercat să facă protocoale cu CSS Zalău, iar în sezonul trecut şi cu ACS Silvania Sport Simleu Silvaniei. Astfel, numai de la gruparea de la poalele Măgurii ce evolua în Campionatul Naţional de de juniori I, la Zalău au venit trei jucători, este vorba despre Ovidiu Man, Dan Silvăşan-Paşca şi Raul Remeş, alături de antrenorul lor – Ovidiu Teuşan. Din păcate, după doar un sezon, şimleuanii au părăsit echipa zălăuană.

Mai mult, formaţia condusă de Gabriel Terheş s-ar putea despărţi şi de Flaviu Bălean şi Tudor Lazăr, doi jucători cu calităţi şi care au dublă legitimare cu CSS Zalău. Deşi au calităţi, cei doi nu prea şi-au găsit locul în echipă şi au acumulat mai multe absenţe de la antrenamente.

“Am crezut în ei, dar Bălean şi Lazăr nu prea s-au omorât cu firea şi nu au fost la antrenamente, dar nici la turneul de la Bacău. Nu cred că mai putem miza pe ei”, ne-a declarat Gabriel Terheş, conducătorul celor de la Volei Club Zalău.

Pentru a avea continuitate, s-au căutat soluţii, ba conducerea a depus şi un proiect de finanţare la Consiliul Judeţean Sălaj, care a fost aprobat de consilieri, iar autorităţile judeţene au alocat suma de 40.000 de lei pentru sezonul 2018 – 2019.

Cu toate acestea, există probleme la echipă, în primul rând de efectiv. “Obiectivul nostru era să promovăm tineri, dar – dacă nu reuşim să transferăm vreo cinci-şase juniori – nu mai continuăm. Nu are rost să mergem mai departe”, a precizat Gabi Terheş, care totuşi  speră să găsească o variantă pentru ca Volei Club Zalău să  îşi continue activitatea, cu atât mai mult cu cât echipa s-a înscris deja în Seria Vest, alături de CSS CNE LAPI Dej, ProVolei Arad, CSU Braşov, CSS 2 Baia Mare şi CSU de Vest Timişoara.

Din câte se pare, probleme de efectiv există şi la CSS Zalău, iar – pentru a rezolva situaţia – directorul Dorian Faur ar putea aduce câţiva jucători tocmai de la Topliţa, pentru a acoperi lipsurile.

2574 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A2