Connect with us

FOTBAL

ACS Tihău a furnizat surpriza optimilor, eliminând CS Barcău Nuşfalău!


Gruparea din Liga a V-a a reuşit să revină spectaculos de la 0 – 2 cu formaţia pregătită de Ciprian Grecu şi s-a impus cu 3 – 2, într-un meci plin de suspans şi spectacol fotbalistic


ACS Tihău începe să redevină o forţă de temut la nivelul Ligii a V-a, dar nu numai. Gruparea condusă de Florin Mitrea se poate baza din nou pe Lucian Pocol, revenit acasă din străinătate, dar şi pe Vasile Vereş, fostul jucător al Tihăului, plecat în ultimele două sezoane la Viitorul Băbeni, acolo unde a fost golgheterul formaţiei.

Cu cei doi jucători în atac şi cu un mijloc şi o apărare solidă, ACS Tihău a debutat în noul sezon competiţional cu un rezultat mare, reuşit împotriva celor de la Someşul Someş Odorhei, în faza a treia a Cupei României.

Deşi a întâlnit finalista de anul trecut, gruparea pregătită de Florin Mitrea nu s-a lăsat intimidată şi s-a impus cu 2 – 1 în faţa finalistei Cupei României de anul trecut, calificându-se în optimile de finală.

În această fază, ACS Tihău a dat peste CS Barcău Nuşfalău, formaţie ajunsă aici după victoria cu Inter Pericei.

Gruparea pregătită de Ciprian Grecu s-a deplasat la Tihău cu un lot destul de tânăr, cu jucătorii neexperimentaţi, cu mici excepţii cum ar fi portarul Gabriel Puşcaş, Nemeş Berthold, Boldiszar Attila sau Kallai Viorel.

Cu toate acestea, “decarul” Adelin Neaga a fost într-o formă de zile mari şi tânăra speranţă a celor de la Nuşfalău a reuşit să deschidă scorul după un sfert de oră de joc, cu un şut puternic din afara careului de 16 m.

La acest scor, CS Barcău Nuşfalău a ratat numeroase ocazii de a se desprinde pe tabelă, lipsa de experienţă a jucătorilor spunâdnu-şi cuvântul.

Totuşi, inevitabilul s-a produs în minutul 27, iar Adelin Neaga a izbutit dubla, marcând dintr-o situaţie asemănătoare cu cea de la primul gol. Cu acest avantaj de două goluri a Nuşfalăului s-a încheiat şi prima repriză.

În partea secundă, parcă au intrat pe teren alte echipe, iar ACS Tihău a început să preia controlul jocului, ameninţând tot mai mult poarta lui Gabriel Puşcaş. N-a durat mult, iar după 3 minute de la reluare, Lucian Pocol a reuşit să reducă din handicap, după un triunghi de pase cu Bogdan Olar şi Vasile Vereş.

Au urmat minute de foc la poarta lui Puşcaş, în care Tihăului a căutat golul egalizator, în timp ce Nuşfalău încerca să se desprindă din nou pe tabelă, lucru nereuşit. Astfel, în minutul 74, Dorin Ionuţ Păşcuţă, intrat la pauză, a reuşit un şut foarte bun, învingându-l pe Gabriel Puşcaş şi restabilea egalitatea pe tabelă.

După doar 6 minute, Lucian Pocol şi-a trecut în cont dubla şi a completat revenirea spectaculoasă a Tihăului.

Mai mult, la acest scor, gazdele au avut şi un gol anulat, marcat de Vasile Vereş, pe motiv de offside.

Una peste alta, meciul a fost tranşat de echipa mai experimentată şi mai eficientă în faţa porţii.

Să spunem că gruparea condusă de Florin Mitrea va evolua duminică, în faza sferturilor de finală ale Cupei României în compania celor de la B. Ileanda, de la ora 17.00.

 


Declaraţii la cald:

Florin Mitrea – antrenor ACS Tihău: “Mulţumim Nuşfalăului pentru fair-play-ul de care au dat dovadă”

“Prima repriză am jucat mai modest şi am primt două goluri. Am făcut două schimbări la pauză, dintre care una inspirată. S-a întors acasă şi Lucian Pocol, la fel şi Vasile Vereş şi ne vom putea baza pe ei în campionatul următor. Dar a fost un meci frumos, cei de la Nuşfalău au jucat foarte bine şi noi nu ne propunem nimic deosebit. Ne-am prezentat la meci, dar am văzut că se poate şi mă bucur că am reuşit să câştigăm. Am jucat cu o echipă de pe locul 4 din Liga a IV-a, noi fiind pe locul 4 în Liga a V-a. Mulţumesc jucătorilor şi tuturor celor care ne-au sprijinit. Avem meci acum cu Ileanda şi sperăm să facem un meci bun şi să mergem mai departe. Nu-i niciun stres dacă nu vom reuşi să ne calificăm. Mulţumim celor de la Nuşfalău pentru fair-play-ul de care au dat dovadă”.

Ciprian Grecu – antrenor CS Barcău Nuşfalău: “Nu e o tragedie că am părăsit Cupa României”

“Am avut 2 – 0 la pauză, dar am avut o echipă foarte tânără la dispoziţie, fără prea mult experienţă, cu mulţi juniori. Cei de la Tihău au practicat un joc mai dur şi jucătorii mei s-au intimidat. Asta este, ne-am împărţit reprizele şi ei au fost mai eficienţi în faţa porţii. Am avut ocazii, însă tinereţea şi-a spus cuvântul, nu am fost destul de lucizi în faţa porţii. Aşa a fost să fie. Nu e o mare tragedie că am părăsit Cupa României. Am deplasat o echipă tânără la Tihău pentru ca aceşti copii să aibă experienţa unor meciuri tare. În campionat ne vom baza pe o echipă formată din jucători care au trecut pe la echipele de juniori ale clubului nostru”.

 


ACS Tihău – CS Barcău Nuşfalău 3 – 2 (0 – 2)

Au marcat: Lucian Pocol (‘49 şi 80) şi Ionuţ Păşcuţă (‘74) respectiv Adelin Neaga (‘15 şi 27)

ACS Tihău: Ionuţ Păşcuţă – Florin Ilieş (‘90+3 Darius Coste), Cătălin Crişan (‘29 Dorian Popovici), Bogdan Olaru, Szekely Ferencz, Adrian Solomonean, Cătălin Opriş (‘90+2 Dorel Vlasim), Daniel Zdroba (‘46 Ionuţ Păşcuţă), Lucian Pocol (cpt.) şi Vasile Vereş. Rezerve: Răzvan Mitrea, Tiberius Tripon şi David Noje. Conducător: Florin Mitrea

CS Barcău: Gabriel Puşcaş – Mircea Mitroi, Boldiszar Attila, Ilyes Tamaş, Nemes Berthold, Marcel Bence, Kallai Viorel, Ionuţ Lontea, Adelin Neaga (cpt.), Paul Şanta şi Osz Gyorgy (‘81 Petruţ Sălăjean). Rezerve: Oliver Forizs şi Raul Vetişan. Antrenor: Ciprian Grecu. Delegat: Rudolf Stanciu

Au arbitrat: la centru: Raul Horvat (Zalău), asistenţi: Alin Demian (Letca) şi Sergiu Negrean (Zalău)

            Jucătorul meciului: Lucian Pocol


Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 august.

1157 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL