Connect with us

ATLETISM

A doua tinereţe!? O nouă clasare pe podium în America pentru Monel Sabou!


Jurnalistul sportiv Monel Sabou îmbină de minune munca de jurnalist  cu sportul. Aflat în Statele Unite ale Americii unde lucrează pentru câteva materiale mai speciale, colegul nostru a revenit la prima lui dragoste, alergarea, și reușește să obțină clasări pe podium la competițiile la care participă


Plecat în Statele Unite ale Americii la începutul lunii octombrie a anului trecut, colegul nostru continuă să trimită corespondenţă în România dar îşi găseşte timp şi pentru atletism, marea lui pasiune de mic copil.

Dacă imediat după sosirea în America a început să alerge doar pentru că simţise că pusese pe el câteva kilograme în plus  încă dinaintea plecării din România, treptat a început să se gândească serios la o revenire în activitatea competiţională.

Ultimele rezultate obţinute în competiţiile la care a luat startul îl fac însă să se gândească serios la revenirea în activitatea de performanţă şi se gândeşte chiar la o participare la Campionatele Naţionale de Maraton.

”Mă simt bine când alerg. După ce fac o alergare mă simt alt om. Parcă sunt mai fericit după ce reuşesc să fac un antrenament. Datorită modului în care decurg antrenamentele şi a faptului că mă simt atât de bine iau în calcul o revenire în activitatea de performanţă şi mă gândesc să alerg anul viitor la Campionatul Naţional de Maraton. Nu este o decizie definitivă, dar mă gândesc tot mai serios la faptul că aş putea să mai urc odată pe podium la un Campionat Naţional de seniori!”,  ne-a dezvăluit Monel Sabou.

Ultima competiţie la care a participat colegul nostru a avut loc duminică, 12 august la Chicago, pe malul lacului Michigan. Sălăjeanul nostru a concurat în cursa de 10 km şi s-a clasat pe locul 21 în clasamentul general şi locul 1 la categoria de vârstă 35 – 39 de ani!

Concurând într-un echipament vechi al lotului naţional de atletism al cărui component a fost ani la rând, ultima dată în 2010, Monel a postat după cursa de duminică un mesaj pe o reţea de socializare:

”Mândru că sunt român!

Locul 21 general, locul 1 categoria 35-39 de ani! Greu de obţinut o clasare în top 10 într-o cursă cu tineri studenţi din Illinois şi statele învecinate. Oricum eu nu mi-am propus decât să fac un antrenament de tempouri în cadrul unei competiţii. Mulţumesc celor care s-au gândit la mine şi vă promit o clasare mult mai bună în cursa de semimaraton programată pe 23 Septembrie.

Cu sportivitate, Virgil Monel Sabou!”

Aşadar, pentru colegul nostru drumul spre o nouă medalie naţională în proba de maraton începe în America, ţara tuturor posibilităţilor, şi tocmai de aceea credem că visul său o să prindă contur. Până atunci însă, atletul continuă să alerge concursuri precum “Chicago Halfmaraton” în data de 23 septembrie şi ChicagoMarathon pe data de 7 octombrie.

De precizat şi faptul că pentru cursa de maraton din data de 7 octombrie, fostul medaliat la Europenele de juniori a decis să alerge în scopuri caritabile şi strânge fonduri pentru bolnavii de cancer. Obiectivul propus a fost de a strânge minim 1.500 de dolari, iar cu mai bine de 6 săptămâni înainte de încheierea perioadei în care se pot face donaţii a reuşit să strângă aproape 1.700 de dolari.

Redacţia Sportul Sălăjean îi urează jurnalistului şi sportivului Monel Sabou mult succes la competiţiile care urmează, dar şi în activitatea stângerii de fonduri.

Cei care doresc să se alăture cauzei pentru care Monel aleargă la maratonul de la Chicago pot face donaţii accesând link-ul:

http://main.acsevents.org/site/TR/DetermiNation/CFPCY18NCR?px=47576321&pg=personal&fr_id=85498

1868 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM