Connect with us

FOTBAL

Unirea Mirşid a învins Rapid Jibou şi în optimile Cupei României


După ce sâmbătă dimineaţa, gruparea pregătită de Mihai Bode şi Flore Pop a surclasat echipa din orăşelul de pe Someş, disputa din Cupa României a fost ceva mai echilibrată, însă Unirea s-a impus în cele din urmă la două goluri diferenţă, chiar pe Stadionul “Rapid” din Jibou


Duminica trecută, AJF Sălaj a programat meciurile din optimile de finală ale Cupei României. “Capul de afiş” al acestei faze, duelul dintre Rapid Jibou şi Unirea Mirşid nu s-a putut disputa, având în vedere că sâmbătă a avut loc disputa dintre cele două din Supercupa Sălajului.

Astfel, meciul a fost reprogramat pentru miercuri, 15 august, de la ora 17.00. După ce în Supercupa Sălajului, Unirea Mirşid a surclasat Rapidul din Jibou, scor 6 – 0, pentru a-şi adjudeca primul trofeu din acest sezon, Unirea pleca favorită înaintea acestui joc.

Totuşi, jibouanii au dat o replică bună în prima repriză şi chiar au reuşit să deschidă scorul, prin Rareş Pintea, după o aruncare lungă de la margine. Mai mult, gazdele îşi puteau dubla avantajul, însă Claudiu Băican a apărat penalty-ul executat de Alex Turcu. Şi Vlad Paşcalău a fost aproape să dubleze avantajul echipei sale, însă şutul său din lovitură liberă de la aproximativ 30 m a fost parat de Băican.

Când mai erau doar câteva minute până la pauză, apărarea Jiboului a devenit visătoare, iar Ciprian Pavel a restabilit egalitatea după o fază personală. Un minut mai târziu, mingea a ajuns din nou la decarul Mirşidului, care a pătruns în care şi a fost faultat, centralul Paul Unimătan arătând punctul cu var.

Claudiu Băican a fost cel care şi-a asumat responsabilitatea, însă şutul său a nimerit doar bara, dar Ionuţ Blaga a fost pe fază şi a marcat pentru 1 – 2, acesta fiind şi scorul pauzei.

Imediat după revenirea de la cabine, jibouanii au restabilit egalitatea. Vlad Paşcalău a executat perfect o lovitură liberă de la 18 m, readucând speranţele în tabăra Rapidului.

A fost însă doar un foc de paie, iar Unirea a preluat conducerea jocului. Astfel, Mihai Bode l-a găsit cu o pasă excelentă pe Nicolae Rad care a centrat în faţa porţii, de unde Cipri Pavel a îndeplinit o simplă formalitate. În zadar au încercat jibouanii să revină, deoarece tot cei de la Unirea Mirşid au înscris.

Bogdan Ciacă a pasat excelent pentru Ciprian Pavel, care de la aproximativ 35 de metri a şutat direct spre poartă, peste portartul Adrian Noţigan, aflat ieşit la linia careului de 16 m, stabilind şi scorul final.

După acest joc de foc din optimile Cupei României, Unirea Mirşid va avea parte de un nou duel dificil şi în sferturile de finală, acolo unde o aşteaptă Dumbrava Gîlgău.


Rapid Jibou – Unirea Mirşid 2 – 4 (1 – 2)

Au marcat: Rareş Pintea (’25) şi Vlad Paşcalău (’47), respectiv Ciprian Pavel (’44, 70 şi 75) şi Ionuţ Blaga (’45)

Rapid: Adrian Noţigan – Tudor Hozan, Vlad Lazăr, Cristian Ţurcaş, Vlad Paşcalău – Rareş Pintea (’73 Major Robert), Vlad Buda, Doru Noje, Alex Turcu (cpt.) – Andrei Teglaş şi Denis Chiş. Rezerve: Ionuţ Chechedi – Puiu Unguraş, Vasile Ilieş, Raul Puie, Răzvan Ardelean şi Samuel Botiş. Antrenor: Ciprian Roja. Preşedinte: Marius Stana

Unirea: Claudiu Băican – Sergiu Bercean, Ionuţ Blaga (cpt.), Sebastian Moroti (’81 Viorel Chende), Ciprian Bărnuţiu – Vlad Tohat (’46 Radu Blaga), Alexandru Puşcaş, Bogdan Ciaca, Daniel Supuran (’68 Mihai Bode) – Ciprian Pavel şi Nicolae Rad (’87 Paul Pintea). Rezerve: Sergiu Dalnoki – Florin Pop şi Marius Bereschi. Antrenor: Mihai Bode. Delegat: Dănuţ Jecan

Au arbitrat: la centru: Paul Unimătan (Zalău), asistenţi: Claudiu Coste (Surduc) şi Alin Lazăr (Tihău)

Jucătorul meciului: CIPRIAN PAVEL


 

1642 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL