Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. Selecţionerii Cosmin Contra şi Mirel Rădoi vin să joace fotbal în Sălaj


Cei doi selecţioneri vor fi prezenţi la cea de-a XIV-a ediţia a tradiţionalei competiţii destinate copiilor şi juniorilor ce va avea loc săptămâna viitoare la Baza Sportivă “Viitorul” din Hereclean


Cu puţin timp în urmă s-a încheiat conferinţa de presă dinaintea Cupei “Viitorul”, la care au participat Daniel Sabou – membru fondator al CS Viitorul Zalău, Dan Lucaciu – şeful centrului de copii şi juniori ai clubului şi deputatul Lucian Bode, partener oficial al competiţiei.

Competiţia organizată de CS Viitorul Zalău a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, fiind una dintre cele mai importante competiţii pentru copii şi juniori din ţară. În acest an, şi-au anuţat prezenţa peste 60 de echipe, de la aproximativ 30 de cluburi din ţară, dar şi din străinătate.

„An de an ne dorim să organizăm o competiţie frumoasă, benefică pentru copii în primul rând, pentru fotbal, fiindcă astfel de competiţii pot să crească nivelul fotbalului la copii şi juniori. Împreună cu prietenul meu Lucian Bode, organizăm un meci de deschidere al competiţiei, iar anul acesta va fi unul cu totul şi cu totul special. Vreau să vă spun că anul acesta, prin Asociaţia Judeţeană de Fotbal Sălaj am invitat reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal la acest eveniment”, a spus Daniel Sabou în debutul conferinţei de presă.

Înainte de startul turneului, la Baza Sportivă “Viitorul” din Hereclean va avea loc şi tradiţionalul meci de deschidere, partidă în care foste glorii ale fotbalului românesc fac show de fiecare dată.

În acest an, tradiţia continuă, iar în meciul de gală dinaintea Cupei “Viitorul”, vor fi prezenţi din partea FRF: preşedintele – Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct – Gabriel Bodescu, şeful departamentului de dezvoltare – Ciprian Paraschiv, selecţionerul Cosmin Contra, selecţionerul Naţionalei de tineret – Mirel Rădoi, fostul dublu câştigător al Ligii Campionilor – Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu – campion al României cu Steaua şi antrenorul secund al Naţionala de Tineret – Florin Constantinovici.

Turneul devenit internaţiol reprezintă un interes major şi în acest an, iar echipe precum Zimbru Chişinău (Moldova) şi Kisvarda (Ungaria) vor participa şi la ediţia din acest an.

„Desfăşurându-se an de an, Cupa Viitorul cred că a ajuns unul dintre cele mai puternice turnee din ţară, datorită faptului că circa 60 de echipe vor fi prezente la acest turneu. De asemenea, invitaţii sunt de seamă. În cadrul turneului participă unele dintre cele mai puternice echipe din ţară, mai mult din zona Ardealului, de la Luceafărul Cluj, Kinder Carei, CSS Satu Mare, Plimob Sighet, Juventus Timişoara, Electrica Baia Mare, CSM Oradea, CSS Arad, Sticla Turda, Il Calcio Satu Mare, echipe cu tradiţie în fotbalul românesc la acest nivel. Vor fi şi echipe debutante precum Juniorul Botoşani, Juniorul Suceava, Juventus Timişoara”, a spus Dan Lucaciu.

Să spunem că la ediţia din acest an, echipele participante vor fi repartizate pe şapte categorii de vârstă, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 şi 2011. În ceea ce priveşte numărul echipelor din Sălaj, deşi toate cluburile au primit invitaţie, momentan doar Rapid Jibou a confirmat prezenţa. Încă se aşteaptă şi o confirmare din partea celor de la Sportul Şimleu.

Meciul de gală dintre oamenii de afaceri din Sălaj şi fostele glorii ale fotbalului românesc va avea loc luni, 20 august, de la ora 20.00, la Baza Sportivă “Viitorul” din Hereclean. Din echipa afaceriştilor din judeţ vor face parte Adrian Merka preşedintele UDSCR, Daniel Suciu – deputat, Ionuţ Şimonca – liderul PMP din Camera Deputaţilor, secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor şi fost deputat în Parlamentul României – George Dumitrică şi mai sunt persoane care urmează să confirme. Toţi fac parte din Naţionala Parlamentului

În încheierea conferinţei de presă, deputatul Lucian Bode a declarat următoarele:

„Pentru al noulea an consecutiv sunt partenerul CS Viitorul Zalău în organizarea acestui turneu devenit un turneu internaţional la copii şi juniori. An de an, turneul a crescut în valoare, în dimensiune, în vizibilitate, astfel am încercat şi eu, împreună cu o mână de oameni, prieteni şi iubitori ai fotbalului în special, iubitori de sport în general, să ridicăm ştacheta meciului de deschidere la nivelul turneului.

Ediţia din acest an va fi categoric una specială, inclusiv prin prisma protagoniştilor meciului de deschidere, programat pentru ziua de luni. Astfel, vom încerca să ne prezentăm cât mai bine şi sper eu că vom face o bună propagandă fotbalului.

Pe de o parte o selecţionată a sălăjenilor, formată din oameni de afaceri, reprezentanţi ai diverselor instituţii publice din judeţ, susţinătorii acestui turneu. Echipa va fi coordonată de omul de afaceri Adrian Sturz, un mare iubitor al sportului, al fotbalului şi un susţinător al acestui turneu. Pe de altă partă, în acest an vom alinia în premieră o echipă formată din conducerea FRF.

Faptul că oamenii importanţi din conducerea Federaţiei, în frunte cu preşedintele Răzvan Burleanu vin în Sălaj este o onoare, iar meritul fără să îl flatez, este al preşedintelui AJF Sălaj, Daniel Sabău. Echipa va fi completată de fostele glorii ale fotbalului românesc, în frunte cu cei doi selecţioneri. Alături de ei vor fi nume precum Jean Vlădoiu, Florin Constantinovici şi un om care aproape se confundă cu acest turneu, marele nostru fotbalist Miodrag Belodedici care an de an, cu mici excepţii, nu a lipsit.

Vor mai fi şi câţiva invitaţi surprize, însă nu de anvergura celor doi selecţioneri. Închei cu un mesaj adresat tuturor celor care participă la acest turneu să vină într-un număr cât mai mare la acest meci de deschidere, deoarece pentru ei încercăm an de an să ne prezentăm într-o formulă cât mai atractivă. În fiecare an, schimbăm garniturile de invitaţi, tocmai pentru a face mai atractiv acest meci. Sunt convins că această ediţie va fi cea mai reuşită. În fiecare an spunem că ultima ediţie este cea mai reuşită”.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL