Connect with us

HANDBAL

Raluca Kelemen, cea mai bună tânără jucătoare de la Cupa “Craiovei”


Tânăra “portăriţă” de la HC Zalău a primit acest premiu individual. “Organizatorii au fost însă puţin răi, deoarece puteau oferi acest premiu Cristinei Lung, cea care e mai tânără decât Raluca şi care a avut evoluţii bune la Craiova”, a precizat Gheorghe Tadici


Încă de când a ajuns în curtea formaţiei HC Zalău, Raluca Kelemen reprezenta un talent imens, care sub îndrumarea lui Gheorghe Tadici poate să-şi atingă potenţialul uriaş.

Portar de bază la Naţionala de tineret, Kelemen a ajuns la HC Zalău în vara anului trecut, iar evoluţii sale în poarta grupării sălăjene au fost bune.

Sigur, avându-l pe bancă pe Gheorghe Tadici şi ca şi colegă pe Paula Teodorescu, două persoane de la care orice tânără handbalistă are de învăţat multe lucruri, a reprezentat de asemenea un avantaj.

De altfel, Kelemen vine şi după un Campionat Mondial de tineret foarte bun, în care s-a remarcat între buturile naţionalei României.

Revenită la HC Zalău, “portăriţa” a participat alături de gruparea de la poalele Meseşului la Cupa “Craiovei”, acolo unde a avut din nou evoluţii foarte bune, ceea ce i-au determinat pe organizatori să-i acorde premiul de cea mai bună tânără jucătoare a competiţiei.

Gheorghe Tadici a remarcat de asemenea evoluţiile bune ale “portăriţei”, însă este de părere că organizatorii îi puteau oferi acest trofeu şi Cristinei Lung, cealaltă “portăriţă” de la HC Zalău la turneul de la Craiova, mai ales că este şi mai tânără decât Raluca.

“Raluca Kelemen a primit trofeul pentru cea mai bună tânără jucătoare a competiţiei. Organizatorii au fost însă puţin răi, deoarece puteau oferi acest premiu Cristinei Lung, cea care e mai tânără decât Raluca şi care a avut evoluţii bune la Craiova. Probabil că ea nu a primit trofeul pentru că ea a plecat în această vară tocmai de la Craiova. Oricum, ambele portăriţe ale Zalăului au avut evoluţii bune, fiecare cu fluctuaţiile de rigoare. Faptul că Kelemen a jucat foarte bine la Campionatul Mondial, acolo era vorba de generaţia din ’98 – ’99, iar aici joacă cu Zamfir, Trifunovic, Tatar şi cu jucătoare cu experienţă. Sunt alte şuturi, altă viteză de reacţie, alt plasament, altă forţă de aruncare şi diferă, amândouă mai au mult de lucru, mai ales Lung care încă nu a împlinit 18 ani”, a declarat Gheorghe Tadici pentru Sportul Sălăjean.

Să spunem că organizatorii Cupei “Craiovei” au acordat premii individuale şi pentru cel mai bun portar – Bianca Curmenţ (SCM Craiova), cea mai bună apărătoare – Jelena Trifunovic (SCM Craiova), cea mai tehnică jucătoare – Alexandra Andrei (CSM Slatina) şi cea mai bună jucătoare – Zeljka Nikolic (SCM Craiova).

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 august.

1257 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL