Connect with us

Ştiri din Sălaj

Muniţie neexplodată din Al Doilea Război Mondial, tocmai pe strada Episcopiei din municipiul Zalău


Echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a trebuit să intervină în cursul zilei de luni la asanarea unui element de muniţie neexplodată


 

Luni după masă, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al Județului Sălaj a fost solicitată să intervină pe strada Episcopiei din municipiul Zalău pentru a asana un element de muniţie neexplodată.

Aceasta a fost descoperită de către nişte muncitori în urma unor lucrări de amenajare a străzii.

Ajunşi la faţa locului pirotehniştii sălăjeni au identificat muniţia ca fiind o bucată aruncător AG 7. Elementul a fost identificat, ridicat şi transportat în condiţii de siguranţă.

Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați imediat la numărul de urgenţă 112.

Acesta nu este un eveniment izolat pe raza judeţului nostru, astfel că echipele pirotehnice din cadrul ISU Sălaj au mai intervenit la asanarea diferitelor elemente de muniţie din Al Doilea Război Mondial.

Ultimul exemplu de acest gen a avut loc tot pe raza municipiului, mai exact pe strada Bujorilor, acolo unde un cetăţean a găsit un curte un proiectil artilerie de calibru 100 mm. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj