Connect with us

MINIFOTBAL

România are punctaj maxim după două etape la Europeanul de minifotbal


România își continuă parcursul bun de la Campionatul European din Ucraina. După victoria cu 2-0 din primul joc cu Austria, elevii lui Marius Mitu au învins și Anglia cu 4-2 și s-au instalat confortabil pe primul loc în grupa B. Diseară e programat un duel foarte dificil cu Israel

Cea mai titrată națională din istoria minifotbalului european, cu 6 steluțe în piept, România, prinde viteză la ediția a noua a Campionatului European, organizată în acest an la Kiev în Ucraina. Tricolorii au trecut la debut de Austria, scor 2-0, iar luni seara au ajuns la 6 puncte în cont în grupa B, după 4-2 cu Anglia.

Cuvântul „revanșă” nu a fost luat în calcul de jucători, acesta fiind mesajul transmis înainte de meci de antrenorul Marius Mitu. Dar România, putem spune, că și-a reechilibrat palmaresul cu Anglia după acel nefericit 2-3 din 2016 din Ungaria, rezultat care ne-a eliminat din optimile de finală.

Despre Anglia se știa că este o echipă solidă, masivă, cu jucători care pun „osul” la minge, așa cum se spune. Mai puțin dotați tehnic dar luptători, iar aceste careacteristici le-au adus un egal cu Spania în primul meci, scor 2-2. Ai noștri au abordat însă cu maximă seriozitate partida.

„Dacă jucăm cu cel puțin aceeași dorință ca a adversarilor, nu vom avea probleme”, spunea Marius Mitu înainte de turneu și vorbele s-au dovedit adevărate. Românii au stat sus în startul de meci și i-au forțat pe englezi să greșească. O dată și Sebi Vasile, marcator și cu Austria, a făcut 1-0, a doua oară și debutantul la un turneu final, Andrei Nemițanu, a dublat avantajul după numai 10 minute de joc.
Tricolorii nu au scăzut turația nici la începutul reprizei a doua și scorul a căpătat proporții după reușitele lui Răzvan Radu, căpitanul naționalei în meciul cu cei din Albion, și un alt debutant, Florin Stelea. Acesta a dat dovadă de inteligență la faza golului de 4-0, surprinzându-l pe portarul advers cu un șut la colțul scurt când toată lumea se aștepta la o pasă în fața porții.

Elevii lui Marius Mitu au scăzut ritmul în ultimele 10 minute, încercând să conserve avantajul clar. O greșeală individuală și un șut frumos al englezilor, cel din urmă la ultima fază a meciului, au făcut ca tabela să arate scorul de 4-2 la final.

Era bine să fi avut zero în dreptul golurilor primite după două jocuri dar poate că aceste reușite ale adversarilor le vor prinde bine tricolorilor pentru următoarele două jocuri, sporind atenția. O veste bună a reprezentant-o și revenirea lui Ionuț Alecu. Acesta a suferit o accidentare urâtă în meciul cu Austria dupăm intervenția întârziată a portarului advers, dar a putut sta pe bancă aseară.

România joacă din nou diseară, la Hydropark Sports Center din Kiev, tot de la ora 22:00, în direct pe PRO X, contra celor din Israel. Din ce am văzut aseară la meciul Spania – Israel, meci ce a închis ziua a doua de competiții la EURO, Israelul este o echipă mai bună ca Austria și Anglia. Israel a dominat Spania, locul 4 la ultimul Campionat Mondial, dar a ratat destul de mult, iar asta i-a costat pentru că ibericii au punctat o dată în minutul 35 și s-au ales cu cele 3 puncte. Israelul își va juca ultima șansă în fața tricolorilor iar asta ar trebui să ne pună în gardă.

Din analiza adversarilor de la EURO 2018 care au jucat ieri la Hydropark, Cehia pare în continuare o echipă extrem de solidă. A fost condusă de Azerbaidjan până cu două minute înainte de final dar a marcat în minutele 39 și 41 și a întors scorul. Muntenegru pare de asemenea o echipă bună, reușind un 2-0 cu Italia, echipă ce învinsese clar gazda Ucraina în prima zi de competiție.

Sursa: campionatedeminifotbal.ro


România – Anglia 4-2 (la pauză: 2-0)

Goluri: Sebi Vasile, Andrei Nemițanu, Răzvan Radu și Florin Stelea / Butt și Griffin

România: Amarinei – R. Radu, Chirică, Popa, Tănase, S. Vasile, Burciu, Vincene, Nemițanu, Stelea, C. Vlad, Stupu, Paulevici.

Antrenor: Marius Mitu.  Antrenor secund: Mihai Mihalache

Manager: Dan Ștefan Cojocaru


Clasament grupa B

1. România 6 puncte

  1. Spania 4 puncte
  2. Anglia 1 punct
  3. Israel 0 puncte
  4. Austria 0 puncte

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in MINIFOTBAL