Connect with us

MINIFOTBAL

România a debutat cu o victorie la Campionatul European de minifotbal


România, campioana Europei în 6 rânduri (2010-2015), a câștigat meciul de debut la Campionatul European din Ucraina, competiție ce are loc în perioada 12-18 august în capitala Kiev. Elevii lui Marius Mitu și Mihai Mihalache s-au impus cu scorul de 2-0 în fața Austriei după un meci dificil, controlat însă în marea lui majoritate de tricolori


După un stagiu de pregătire de 4 zile la Centrul Național de Fotbal de la Buftea și două meciuri amicale cu Bulgaria, 2-2 și 6-4, echipa națională de minifotbal a României, cea mai titrată echipă națională din istoria minifotbalului european, a ajuns sâmbătă la Kiev. Aici au loc jocurile ediției a noua a Campionatului European de Minifotbal, pe superba bază sportivă din Hydropark Sports Center, una dintre cele mai frumoase locații în care a avut loc Europeanul până în acest moment.

Hydropark, așa cum spune și denumirea, este un fel de parc de distracții, situat pe o insulă în inima Kievului și care, în această perioadă, este luat cu asalt de localnici, dar și de turiști.

Oamenii vin aici să facă plajă, să facă baie, să joace fotbal, volei, fotbal pe plajă, să se plimbe cu barca, dar mulți dintre ei sunt sosiți și cu treabă, adică să ia parte la Europeanul de minifotbal. Acesta adună la start 20 de echipe de pe întreg continentul, dintre care cele mai bune 8 echipe vor obține calificarea și la Campionatul Mondial din Australia din octombrie 2019.

Jocurile au debutat duminică la prânz iar primele dintre ele au confirmat calculele hârtiei. Kazakhstanul, campioana Europei din 2016, a învins Albania, Bosnia a trecut de Irlanda, Slovacia a învins Belgia iar campioana mondială Cehia, a spulberat Turcia.

Seara a avut loc și festivitatea de deschidere, una la care a fost prezent, ca invitat de seamă, fostul campion mondial la box, categoria supergrea, Vladimir Klitschko. În centrul atenției a fost și superba Miss Ucraina, cea care a dat de altfel și lovitura simbolică de începere.

Nu au lipsit de la eveniment primarul orașului Kiev dar și președințiii celor două foruri care guvernează minifotbalul mîn acest moment, David Tibor, maghiarul, președinte al Federației Europene de Minifotbal (EMF) și Filip Juda, cehul, conducător al Federației Mondiale de Minifotbal (WMF).

Din păcate pentru inimosul public gazdă, prezent în număr mare la meci, Ucraina a fost învinsă clar de o echipă a Italiei semnificativ îmbunătățită față de edițiile precedente. În grupa României, Spania și Anglia au terminat la egalitate, 2-2, rezultat care la prima vedere este unul pe placul nostru.

Mai rămânea de rezolvat problema meciului cu Austria, un adversar destul de necunoscut echipei noastre, deoarece nu a participat nici la Campionatul European de anul trecut din Cehia, nici la Campionatul Mondial din Tunisia. Austriecii au fost plasați în ultima urnă valorică, dar pe teren s-au prezentat ca o echipă solidă, cu un portar cu reflexe bune.

Ai noștri au beneficiat și de efectul sonor din tribune, fiind încurajați de o galerie inimoasă care a făcut deplasarea cu echipa în Ucraina, dar și de câțiva suporteri localnici care au rămas plăcut impresionați de jocul de pase al tricolorilor.

Avantajul ni l-am creat repede printr-un gol de la distanță reușit de căpitanul în premieră al naționalei, Mircea „Ciucă” Popa, cel mai experimentat jucător din lot, cu 6 prezențe la Europene și 4 titluri continentale la activ. Trasorul lui Ciucă în poarta austriecilor a reamintit puțin de celebrul său „supersonic” de anul trecut din Cehia, prin care România a eliminat Franța în sferturile competiției.

Austriecii au preferat să se apere în marea majoritate a timpului, încercând timid pe contraatac să pună în pericol poarta lui Matache, fost portar la Dinamo în Liga 1 și debutant la naționala de minifotbal într-un meci oficial la 36 de ani. Sebastian Vasile a ratat o șansă rarisimă de gol în prima parte, șansă care putea aduce liniștea în tabăra noastră încă de la pauză. Au mai urmat câteva ratări importante la poarta austriecilor, care au demonstrat că minifotbalul a progresat mult în ultimii ani și nu mai există victorii „facile” pentru favorite.

Liniștea în tabăra tricolorilor a fost adusă la jumătatea reprizei a doua de același Sebastian Vasile care a finalizat cu mult calm un contraatac rapid al României. Austriecii au părut că nu mai au forța să accelereze în actul secund iar Matache a putut astfel să bifeze un debut fără gol primit.

Un debut fericit de asemenea pentru cuplul de antrenori Mitu-Mihalache, dar și pentru Nemițanu, Stelea, Alecu sau Stupu. Alecu, din păcate, nu s-a putut bucura foarte mult de victorie din cauza faptul că a suferit o accidentare destul de urâtă la gleznă după intrarea întârziată a portarului advers.

România ocupă primul loc în grupa B a EURO 2018 și așteaptă încrezătoare acum meciul de luni, de asemenea la ora 22:00 și în direct pe PRO X, contra naționalei Angliei.

Sursa: campionatedeminifotbal.ro


România – Austria 2 – 0 (la pauză 1 – 0)

Goluri: Mircea Popa (min. 3) și Sebastian Vasile (min. 30).

Cartonașe galbene: C. Vlad și Paulevici.

România: Matache – Popa, Tănase, Burciu, R. Radu, Paulevici, S. Vasile, Vincene, C. Vlad, Chirică, Alecu, Nemițanu, Stupu și Stelea.

Antrenor: Marius Mitu. Antrenor secund: Mihai Mihalache

Manager general: Dan Ștefan Cojocaru


 

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in MINIFOTBAL