Connect with us

BOX

FOTO. Adrian Popuţea, pe podium la Cupa României


Pugilistul de la CSM Zalău a ajuns până în semifinalele competiţiei desfăşurate la Iaşi, obţinând medalia de bronz. Prin urmare, obiectivul sălăjeanului a fost îndeplinit, însă a existat o urmă de dezamăgire, sălăjeanul sperând să boxeze chiar în finală


În materie de box, Sălajul nu stă prea grozav, iar  în ultima perioadă sunt puţini cei care se pot lăuda cu performanţe notabile obţinute la această disciplină sportivă. Paul Magdaş, Darius Forai sau Denis Stoica sunt câteva nume interesante, ultimul cochetând chiar cu lotul naţional, în timp ce primii doi au fost medaliaţi recent la Cupa României de Tineret şi sunt două nume despre care, cu siguranţă vom mai auzi.

În ceea ce priveşte nivelul seniorilor, în ultima perioadă, s-a remarcat Sergiu Moraru, medaliat chiar cu AUR la Cupa României, dar care între timp s-a înscris la Şcoala Poliţiei de Frontieră, lăsând boxul deoparte, cel puţin deocamdată.

Astfel că, la nivel de seniori, cel mai reprezentativ pugilist al judeţului Sălaj este – în continuare – Adrian Popuţea. Chiar dacă sălăjeanul a întâmpinat ceva probleme în momentul în care a schimbat categoria de greutate, trecând de la 91 kg la +91 de kilograme, uşor-uşor, Popuţea a revenit mai puternic ca niciodată, reuşind să obţină medalia de argint la Campionatul Naţional, precum şi medalia de aur la  Cupa României, completând astfel un an 2017 foarte bun.

Pugilistul sălăjean spera să-şi îmbunătăţească zestrea de medalii weekend-ul trecut, când a avut loc ediţia din acest an a Cupei României de seniori. Desfăşurată în comuna Tomeşti, lângă Iaşi, competiţia de box a adunat la start nu mai puţin de 7 sportivi valoroşi.

Cu toate acestea, Adrian Popuţea s-a deplasat în Moldova cu gândul la o medalie şi încă din primul meci, sălăjeanul şi-a demonstrat valoarea în ring. Popuţea a debutat în competiţie joi, adversarul său fiind Cristian Dumitrache, sportiv legitimat la Metrorex Bucureşti. După un meci disputat, Adrian Popuţea a avut loviturile mult mai precise, iar la finalul partidei, sălăjeanul a fost declarat învingător la puncte de către arbitri.

Ioan Dragoş: “Pe Cristian Filip – un pugilist cu origini din Sălaj, l-am dorit la CSM Zalău, însă el a ales Dinamo Bucureşti”

Această victorie l-a trimis pe Adrian Popuţea în faza semifinalelor, acolo unde a dat peste Cristian Filip. Deşi este din Baia Mare, Filip îşi are originile în judeţul Sălaj, tatăl său fiind din Noţig şi evoluează pentru Dinamo Bucureşti.

Tânărul pugilist este unul de mare perspectivă şi care anul trecut a fost medaliat la Campionatele Europene. După un meci foarte greu, Cristian Filip a reuşit să îi ţină piept lui Adi Popuţea şi tânărul cu originile în Sălaj a reuşit chiar să câştige la puncte duelul cu experimentatul pugilist de la CSM Zalău.

“Cristian Filip este un băiat cu calităţi deosebite pentru box, el fiind medaliat la Campionatele Europene anul trecut, pe când avea doar 18 ani, iar acum este în lotul olimpic de pregătire. Este un băiat deosebit, origini sale fiind în judeţul Sălaj. Eu îi prevăd un viitor mare, dacă e serios şi se ţine de treabă. L-am dorit la CSM Zalău, însă a ales Dinamo, unde beneficiază de alte condiţii şi poate să aspire mai sus”, ne-a declarat Ioan Dragoş.

Prin urmare, Adrian Popuţea a rămas cu medalia de bronz, în timp ce Filip a cucerit-o pe cea de argint. În finală, pugilistul de la Dinamo Bucureşti ar fi trebuit să boxeze cu Mihai Nistor, fost campion mondial, însă având în vedere că tânărul de 19 ani cu origini din Sălaj venea după un meci foarte greu împotriva lui Adrian Popuţea, antrenorul grupării din capitală a decis să arunce prosopul, pentru ca Nistor să poate primi premiul de campion, având în vedere că precedenţii doi adversari ai lui Nistor nu s-au prezentat.

“Obiectivul a fost îndeplinit, dar cred că putea fi şi mai bine. Vreau să spun că în acest moment, cea mai grea categorie la seniori este cea de la supergrea”, a mai spus antrenorul lui Adrian Popuţea.

Să mai spunem la final că supervisor-ul acestei competiţii a fost nimeni altul decât Silviu Mureşan, directorul de la CSM Zalău, care s-a achitat foarte bine de această sarcină, iar competiţia s-a desfăşurat într-un mod ireproşabil.

“Nu a fost o competiţie foarte populată, însă cu o organizare ireproşabilă. Au fost meciuri bune, condiţiile de asemenea, iar sala din comuna Tomeşti a fost foarte bine pusă la punct. Supervisor-ul competiţiei a fost Silviu Mureşan, care a făcut totul c la carte şi a primit multe felicitări de la oficialii Federaţiei, achitându-se foarte bine de sarcina care i s-a cuvenit”, a încheiat maestrul Ioan Dragoş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX