Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a debutat cu o remiză la Cupa “Craiovei”


Gruparea de la poalele Meseşului a avut avantaj de trei goluri la pauză în meciul de debut contra celor de la CSM Slatina, însă, în cele din urmă partida s-a încheiat la egalitate


Mai puţin de o lună a rămas până la startul noului sezon din Liga Florilor. Echipele sunt încă în toiul pregătirilor, iar în acest final săptămână, la Craiova are loc un turneu, este vorba despre Cupa “Craiovei”, competiţie ajunsă la cea de-a XII-a ediţie.

La turneul din Bănie participă şi HC Zalău, alături de două echipe de la SCM Craiova şi CSM Slatina. Turneul a debutat chiar azi-dimineaţă cu meciul celor două echipe ale clubului gazdă.

Jocul de debut al turneului a fost câştigat categoric de SCM I Craiova, grupare ce a dispus cu 32 – 24 de SCM II Craiova, la pauză scorul fiind 19 – 13, în favoarea primei echipe.

A urmat duelul de la ora 11.30, dintre HC Zalău şi CSM Slatina. Gruparea zălăuană a sosit recent din Ungaria, acolo unde a disputat două jocuri amicale împotriva celor de la Kisvarda Master Good SE şi a avut puţin timp la dispoziţie pentru o refacere completă.

Cu toate acestea, zălăuancele au făcut o primă repriză foarte bună, iar Roxana Rob-Solosi a fost de neoprit, reuşind să înscrie gol după gol. Astfel, la pauză, HC Zalău avea avantaj de trei goluri, 14 – 11, Rob reuşind să înscrie jumătate dintre acestea.

În partea secundă, HC Zalău s-a mai distanţat pe tabela şi la un moment dat avea avantaj chiar şi de şase goluri, scor 21 – 15. Uşor-uşor, Gheorghe Tadici a schimbat liniile şi în teren au ajuns jucătoarele tinere venite în această vară, iar jocul s-a mai echilibrat.

CSM Slatina a revenit pe tabela de marcaj şi s-a apropiat “ameninţător” de zălăuance. În cele din urmă, partida s-a încheiat la egalitate, după ce atât Roxana Rob-Solosi, cât şi Alexandra Severin au ratat câte o aruncare de la 7m. Să spunem că Roxana Rob-Solosi a fost principala marcatoare a partidei, cu 8 goluri.

“S-a terminat la egalitate, deoarece repriza a doua am jucat practic cu linia a doua. Asta e situţia, ne-au egalat pe final, după ratările noastre de la 7 m. Au fost şi câteva greşeli mari de arbitraj, dar până la urmă m-a interesat calitatea jocului. Pentru mine nu contează deloc rezultatele. Mă interesează cât progresează fiecare de la joc la joc şi cât cresc jucătorele tinere, fără experienţă. Acestea au venit direct de la juniori, în Liga Naţională, ceea ce nu este deloc simplu. Nici investiţia noastră cu cea de la Slatina nu se compară, cei de la Slatina fiind peste noi la acest capitol. Dar, au fost lucruri bune în prima repriză şi în primele 25 de minute din repriza a doua, ultimele minute ale jocului fiind ceva mai slabe”, ne-a declarat Gheorghe Tadici, după jocul cu CSM Slatina.

Sursa foto: SCM Craiova


HC Zalău – CSM Slatina 23 – 23 (14 – 11)

HC Zalău: Raluca Kelemen, Cristina Lung – Valentina Panici, Alexandra Severin, Roxana Rob-Solosi, Raluca Irimia, Teodora Popescu, Andrada Trif-Mihalcea, Dana Abed Kader, Andreea Mihart, Alexandra Pricop, Cristiana Nica, Diana Nichitean şi Bianca Berbece. Antrenor: Gheorghe Tadici


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL