Connect with us

VOLEI

Naţionala de volei, pe ultima sută de metri. VEZI LOTUL ROMÂNIEI


“Tricolorii” fac ultimele reglaje înaintea partidelor din preliminariile Campionatului European. După jocurile din week-end disputate  în Austria, “tricolorii” au terminat perioada de pregătire de la  Craiova cu o “dublă” împotriva vecinilor din Republica Moldova


De aproape o lună, Naţionala masculină de volei este cantonată la Craiova, acolo unde pregăteşte din greu acţiunea de calificare a României la turneul final al Campionatului European din anul 2019, programat pentru prima dată în patru ţări, este vorba de Olanda, Belgia, Franţa şi Slovenia.

Totodată, forul european a decis ca numărul echipelor calificate să ajungă la 24 (patru grupe a câte şase formaţii), astfel că au crescut şi şansele “tricolorilor” de a ajunge din nou la un turneu final după mulţi ani.
În aceste condiţii, a crescut şi interesul asupra activităţii “tricolorilor” pregătiţi de Dan Pascu şi Ovidiu Macarie, iar la lot au venit cam cei mai buni jucători români.

Din păcate, Bogdan Olteanu şi-a anunţat retragerea din carieră în această vară, iar fostul internaţional a emigrat în Statele Unite ale Americii. A fost prezent însă Adrian Gontariu, zălăuanul nostru fiind unul dintre voleibaliştii români cu cel mai stufos CV european.

Din păcate, fostul jucătorul al Zalăului şi al Galaţiului acuză probleme medicale şi a devenit indisponibil, cel puţin pentru primele jocuri oficiale. Au rămas, însă, la lot jucători cu experienţă care pot duce după ani şi ani România la Europene. Gontariu nu a fost şi singurul jucător care a părăsit Naţioala, deoarece Ciprian Matei, Dragoş Răileanu, Gabriel Bontea şi Silviu Suson nu au mai intrat în planurile băncii tehnice pentru campania europeană, unde România vrea să mărşăluiască cu un lot de 14 jucători.

România şi-a testat forţele cu Israel, Austria şi cu Moldova

În cele patru săptămâni de pregătire, Laurenţiu Lică şi compania au făcut şi câteva jocuri amicale. Mai întâi, România a jucat două partide împotriva Israelului (1 – 3 şi 3 – 1), pentru ca vineri şi sâmbătă “tricolorii” să îşi testeze forţele în faţa Austriei, în două partide desfăşurate undeva lângă Viena. Din păcate, România a pierdut ambele întâlniri cu acelaşi scor (1 – 3).

Ultima adversară din planul de pregătire a fost Republica Moldova, cu care România a jucat două meciuri amicale, ambele câştigate cu acelaşi scor, 3 – 1. Acesta au fost şi ultimele meciuri de pregătire, deoarece miercurea viitoare este programată prima partidă oficială din preliminariile Camgpionatului European, cea cu Danemarca de la Sala Polivalentă din Craiova. Deşi rezultatele din jocurile amicale nu au fost prea grozave, antrenorii şi jucătorii sunt optimişti.

“Atmosfera în lot este bună şi acum stabilim ultimele detalii pentru ca la partidele oficiale să avem o altă faţă. Sper să câştigăm cât mai multe partide, astfel ca la finalul campaniei să ne clasăm pe un loc ce duce la Europene”, a declarat “secundul” Ovidiu Macarie pentru ziarul Sportul Sălăjean.

De precizat faptul că România a fost repartizată în Grupa A, alături de Finlanda şi Danemarca, iar primul loc duce direct la turneul final, la fel ca şi cinci dintre cele şapte formaţii de pe locurile 2.

Sursa foto: 007sport.ro


Lotul Naţional al României:

Coordonatori:

Cristian Bartha (CS Volei Municipal Zalău)

Claudiu Dumitru (CSM Bucureşti)

Extreme:

Adrian Aciobăniţei (United Volleys Rheinmain Germania)

Marian Bala (CSM Bucureşti)

Rareş Bălean (CS Volei Municipal Zalău)

Bogdan Ene (SCMU Craiova)

Universali:

Laurenţiu Lică (SCMU Craiova)

Gabriel Cherbeleaţă (CSM Bucureşti)

Centri:

Andrei Spînu (CS Volei Municipal Zalău)

Răzvan Olteanu (SCMU Craiova)

Nicolae Ghionea (CSM Bucureşti)

Mihai Gheorghiţă (CS Volei Municipal Zalău)

Libero:

Mihai Mărieş (Dinamo Bucureşti)

Vlad Kantor (Unirea Dej)

Antrenori:

Dănuţ Pascu (principal) şi Ovidiu Macarie (secund)

Maseur: Mirel Popa


 

1147 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VOLEI