Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primarul Ionel Ciunt a semnat un contract de aproape 7 milioane de lei pentru modernizarea Liceului de Artă “Ioan Sima”


În cursul zilei de joi, edilul Zalăului a semnat contractul de finanțare pe fonduri europene pentru creșterea eficienței energetic, pentru ca în evaluare se mai află încă trei proiecte la Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”, Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” și Liceul Reformat “Wesselenyi”


Pentru realizarea unui învățământ de calitate, în școlile din municipiu, e  necesară o infrastructură modernă.

În acest sens, astăzi, 9 august 2018, primarul municipiului Zalău – dl. Ionel Ciunt, a semnat contractul de finanțare pe fonduri europene pentru creșterea eficienței energetice a Liceului de Artă “Ioan Sima”.

Valoarea totală a acestui proiect este de 6.924.704,46 lei, din care fonduri atrase în sumă de 4.257.061,15 lei.

Scopul proiectului este  de a îmbunătăți din punct de vedere energetic infrastructura educațională a acestei unități de învățământ, de a contribui în mod direct la reducerea consumului de energie din surse convenționale și la reducerea emisiilor de CO2 eliberate în atmosferă.

Astfel, aproximativ 500 de elevi și 85 de cadre didactice vor beneficia, la finalul proiectului, de condiții mai bune în timpul activităților zilnice.

De asemenea, mai sunt în evaluare, pe acest tip de finanțare, încă trei proiecte pentru următoarele unități de învățământ: Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”, Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” și Liceul Reformat “Wesselenyi”.

Așteptăm ca în perioada următoare să fie semnate contractele de finanțare și pentru acestea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj