Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou şi Unirea Mirşid se luptă pentru primul trofeu al sezonului


Cele două mari rivale îşi vor disputa primul trofeu pus în joc din noul sezon. După ce Unirea Mirşid a cucerit campionatul, iar Rapid Jibou a câştigat Cupa României, cele două se vor întâlni la sfârşitul săptămânii în Supercupa Sălajului


Noul sezon din fotbalul mic sălăjean a debutat la mijlocul lunii iulie şi deja s-au disputat trei faze din Cupa României, acolo unde au intrat aproape toate echipele, exceptând primele trei clasate din Liga a IV-a, care vor intra în această competiţie la finalul acestei săptămâni.

Sorţi au făcut ca Rapid Jibou şi Unirea Mirşid să se dueleze încă din faza optimilor de finală în această competiţe, însă meciul din Cupa României dintre cele două mari rivale va fi amânat, având în vedere că sâmbătă, Rapid şi Unirea îşi vor disputa primul trofeu din acest sezon, este vorba de Supercupa Sălajului.

Una dintre cele mai noi competiţii organizate de AJF Sălaj a ajuns în acest an la cea de-a treia ediţie şi până în prezent, acest trofeu a fost câştigat doar de Rapid Jibou. În prima ediţie, gruparea din oraşul de pe Someş s-a impus în faţa Unirii Mirşid, pe Stadionul “Nicolae Mandel” din Nuşfalău, iar la ediţia de anul trecut, jibouanii au dispus de Dumbrava Gîlgău, pe Stadionul “Comunal” din Popeni, astfel că, Rapid Jibou a devenit o specialistă a acestui trofeu, trofeu pe care speră să îl cucerească din nou la finalul acestei săptămânii.

Totuşi, în această vară, în lotul Rapidului au avut loc mai multe schimbări, iar jucători importanţi precum Marius Haiduc, Mihai Brînduşe sau Raul Brînduşe au părăsit gruparea din orăşelul sălăjean, în timp ce alţi jucători importanţi sunt pe picior de plecare.

La capitolul veniri, la Rapid au ajuns Raul Puie şi Denis Chiş, ambii de la Atletic Zalău, în prezent, lotul fiind completat de câţiva tineri promovaţi de la echipa de juniori.

De cealaltă parte, Unirea i-a pierdut pe Răzvan Sabou, Darius Colciar sau Marius Groza, însă la echipă au ajuns Claudiu Băican, Sergiu Bercean sau Paul Pintea. Însă, la prima vedere, Unirea Mirşid pare favorită la cucerirea primului trofeu, mai ales că vine şi din postura de campioană a judeţului.

Rapid Jibou se duelează pentru a treia oară în Supercupa Sălajului datorită parcursului excelent din Cupa României, dacă în urma cu trei ediţii era finalista Cupei, Rapidul a cucerit ultimele două ediţii a celei de-a doua competiţii ca valoare în judeţ.

În sfârşit, să spunem că meciul dintre Rapid Jibou şi Unirea Mirşid va avea loc sâmbătă dimineaţa, de la ora 11.00, pe Stadionul “Municipal” din Zalău.

759 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL