Connect with us

TENIS

Trei locuri I pentru tenismenii sălăjeni la Cupa Municipiului Zalău


Eric Verdeş, Ioana Lung şi Anna Ţifrea au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului competiţiei desfăşurate în oraşul de la poalele Meseşului. Ultimele două sunt legitimate la Palatul Copiilor Zalău, în timp ce Eric Verdeş a trecut în “finală” de un alt zălăuan, Andrei Brisc


La finalul săptămânii trecute, în Zalău nu a fost doar sărbătoare cu muzică bună şi distracţie, cu ocazia Zilelor Zalăului, ci şi competiţii sportive, la mai multe discipline.

Dacă la Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” s-a desfăşurat Cupa Municipiului la Box, lângă Sala Sporturilor, pe terenurile de tenis ale Primăriei Zalău a avut loc o nouă ediţie a Cupei Municipiului Zalău la tenis de câmp.

Competiţia a fost organizată de CSM Zalău, cu sprijinul Primăriei Zalău, sub egida Federaţiei Române de Tenis.

În cadrul acestei ediţii, sportivii au fost împărţiţi pe 3 categorii de vârstă, atât la feminin, cât şi la masculin. Cum era de aşteptat, la startul competiţiei s-au aflat numeroşi sălăjeni, de la cluburile din judeţ, care au fost dornici să se afirme şi să pună mână, după caz, pe primul trofeu din scurta lor carieră. Sigur, la această ediţie a Cupei Municipiului Zalău au participat şi tenismeni “experimentaţi”, precum Ioana Lung, Eric Verdeş sau Andrei Brisc, ca să enumerăm câţiva.

Ghinion la categoria 10 ani

După cum spuneam, sportivii am fost împărţiţi pe categorii de vârstă, iar la prima categorie, cea de 10 ani, pe tabloul feminin s-au înscris 7 sportive, dintre care 5 din judeţul Sălaj. Cele 7 au fost împărţite în două grupe, urmând ca cele două câştigătoare să-şi dispute finala.

În prima s-a impus Theodora Rus de la Napoca Tennis Club, în timp ce a doua grupă a fost câştigată de Ana Carp de la CSM Zalău. Finala dintre cele două tinere tenismene a fost una plăcută ochiului, plină de suspans şi cu răsturnări de scor. În cele din urmă, clujeanca s-a impus în super tie-break cu 11 – 9, după ce Ana Carp a avut mai multe mingi de meci. Locul 3 a fost ocupat de o sportivă din Oradea.

Pe tabloul masculin al aceleiaşi categorii de vârstă, s-au înscris 6 sportivi, dintre care 4  din Zalău, toţi de la ACS Tenis Pro Zalău. Au fost împărţiţi în două grupe, însă din păcate, niciun sălăjean nu a reuşit să se impună. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Ştefan Boroeanu, locul 3, după meciul câştigat cu colegul său, Patrik Bolduţ.

14 ani feminin, cea mai “aglomerată” categorie

Cea mai “populată” categorie, a fost cea de la 14 ani, pe tabloul feminin, acolo unde s-au înscris nu mai puţin de 8 sportive, 6 fiind din Sălaj. La fel ca şi în precedentele categorii, tenismenele au fost împărţite pe două grupe. Ioana Lung, de la Palatul Copiilor Zalău şi Mara Geiger de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei au dominat grupele din care au făcut parte.

În finală, Ioana Lung a avut nervii mai tari şi s-a impus în duelul cu şimleuanca Mara Geiger. Pe tabloul masculin, doar patru sportivi au concurat, evoluând fiecare cu fiecare. La final, după ce s-a tras linie, Kovacs Rudolf de la CSM Zalău a obţinut locul 3, această categorie fiind câştigată de un sportiv din Satu Mare.

Sălăjenii s-au impus la categoria de vârstă 18 ani pe ambele tablouri

La categoria 18 ani, dintre cele 5 sportive înscrise, 4 au fost din Zalău, 3 de la Palatul Copiilor Zalău şi una de la CSM Zalău. Singura reprezentată a clubului organizator, Andreea Peczer a reuşit o victorie, deşi nu a evoluat la categoria ei de vârstă. Această întrecere a fost câştigată categoric de Anna-Theodora Ţifrea de la Palatul Copiilor Zalău, pe locul secund clasându-se o sportivă din Arad.

Pe tabloul masculin, au luat startul patru sportivi, trei din Zalău. Meciurile s-au desfăşurat pe sistemul fiecare cu fiecare.

Andrei Brisc şi Eric Verdeş au câştigat fiecare câte două meciuri, iar duelul direct a fost o adevărată “finală”. Cei doi buni prieteni şi parteneri de antrenament au oferit un meci foarte bun, iar Verdeş a dat o replică îmbucurătoare pentru antrenorul său, Constantin Carp. Deşi a evoluat la o categorie superioră vârstei, Verdeş a reuşit să-l învingă pe Andrei Brisc, în trei seturi, cucerind primul loc.

La finalul competiţiei, câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi tricouri, oferite de Ovidiu Mureşan, din partea Primăriei Zalău.


Sălăjenii de pe podiumul  Cupei Municipiului Zalău:

10 ani – feminin

Locul II – Ana Carp (CSM Zalău)

10 ani – masculin

Locul III – Ştefan Boroeanu (ACS Tenis Pro Zalău)

14 ani – feminin

Locul I – Ioana Lung (Palatul Copiilor Zalău)

Locul II – Mara Geiger (CS ProTenis Şimleu)

14 ani – masculin

Locul III – Kovacs Rudolf (CSM Zalău)

18 ani – feminin

Locul I – Anna-Theodora Ţifrea (Palatul Copiilor Zalău)

Locul III – Andreea Peczer (CSM Zalău)

 18 ani – masculin

Locul I - Eric Verdeş (CSM Zalău)

Locul II – Andrei Brisc (CSM Zalău)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS