Connect with us

Feminin

“U” Olimpia Cluj, debut victorios în Liga Campionilor


Campioana României a reuşit să câştige la limită duelul cu Cardiff Met Ladies, campioana din Ţara Galilor


Aşteptarea a luat sfârşit, iar după mai multe săptămâni în care “U” Olimpia Cluj s-a pregătit intens pentru noul sezon din Liga Campionilor, marţi dimineaţa, campioana României a debutat în cea mai importantă competiţie intercluburi.

După o călătorie de 1.362 de kilometri, gruparea din oraşul de pe Someş a ajuns în Kharkiv, Ucraina, iar marţi de la ora 11.00, pe FC Metalist Training Ground, Vysokiy a disputa şi prima partidă din cadrul Grupei 6 de calificare.

Primul adversar al clujencelor a fost Cardiff Met Ladies, campioana Ţării Galilor.

Jocul a început cu multipla campioană a României în atac, însă fără a izbuti să şi înscrie. Cum ocaziile în fotbal se răzbună, galezele au profitat şi de faptul că Teodora Meluţă era pe marginea terenului primind îngrijiri medicale şi au deschis scorul în minutul 24. Chiar dacă clujencele au mai avut câteva ocazii, la cabine s-a intrat cu acest rezultat.

După revenirea de la cabine, partida a avut o desfăşurare asemănătoare celei din prima parte, iar “U” Olimpia Cluj a avut posesie şi ocaziile mai clare de a marca. Până la urmă, inevitabilul s-a produs în minutul 62, când Mara Bâtea a restabilit egalitatea. După doar 10 minute, Cristian Carp a dus gruparea clujeană pentru prima dată în avantaj, finalul partidei fiind unul de foc.

Philips a restabilit din nou egalitatea, însă la faza imediat următoare, Phoenetia Browne a reuşit să-şi treacă în cont primul gol oficial în tricoul “U” Olimpiei, de altfel, acest gol dovedindu-se a fi unul decisiv pentru câştigarea partidei.

În cealaltă partidă din cadrul acestei grupe, WFC Kharkiv-1 a dispus cu scorul de 8 – 0 de FC Birkirkara.

Sursa foto: Diana Coltofean / Și fetele joacă fotbal


“U” Olimpia Cluj – Cardiff Met Ladies 3 – 2 (0 – 1)

Au marcat: Mara Bâtea, Cristina Carp şi Phonetia Browne

”U” Cluj: Selena Babb, Oana Negrea, Teodora Meluță, Melinda Nagy, Raluca Borodi (46’ Maria Neacșu), Mihaela Ciolacu, Ioana Bortan (C), Cassidy Benintente, Mara Bâtea, Cristina Carp, Phoenetia Browne (90’ Flaviana Negrea). Rezerve neutilizate: Lavinia Boandă, Adela Iosif, Andreea Corduneanu, Adelina Rusu. Antrenor: Mirel Albon. Preşedinte: Alin Cioban


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Feminin