Connect with us

DIVIZIA A1

Ciprian Matei a părăsit Naţionala


Universalul echipei CS Volei Municipal nu a prins lotul final de 14 cu care România va juca meciurile din preliminarile Campionatului European, astfel că voleibalistul de 29 de ani se află deja la Zalău sub comanda bulgarului Nikolay Jeliazkov


Paradoxal, într-un an în care a avut cel mai modest parcurs din ultimii 9 ani, CS Volei Municipal Zalău a avut cei mai mulţi jucători la Naţională!

Astfel, pentru jocurile din preliminariile Campionatului European, antrenorii Dan Pascu şi Ovidiu Macarie au convocat 19 jucători, dintre care cinci se află acum sub contract cu gruparea sălăjeană!

Trebuie spus însă că trei dintre ei, adică Cristian Bartha, Andrei Spînu şi Ciprian Matei, au ajuns la poalele Meseşului în această vară, după ce au fost transferaţi de la Tricolorul Ploieşti, Arcada Galaţi şi Steaua Bucureşti.

După mai multe săptămâni de pregătire la Craiova, lotul României a fost cristalizat, astfel că Naţionala noastră va aborda partidele cu Danemarca şi Finlanda cu un lot de 14 jucători.

Altfel spus, cinci dintre internaţionali au părăsit lotul şi de acum se pot concentra asupra activităţii de la echipele lor de club.

Este vorba despre Ciprian Matei, Dragoş Răileanu, Gabriel Bontea, Silviu Suson şi experimentatul Adrian Gontariu, care a acuzat unele probleme medicale şi nu mai poate intra în vederile antrenorilor, cel puţin pentru primele partide.

Ciprian Matei a ajuns deja la Zalău şi se află sub comanda bulgarului Nikolay Jeliazkov, alături de alţi patru voleibalişti, ceilalţi fiind angrenaţi în partidele din preliminarii cu Naţionalele României, Austriei şi Bulgariei, în timp ce brazilianul Leo Del Bosco are o vacanţă puţin mai lungă.

“La început au fost 19 jucători, dar între timp s-a finalizat lotul cu care vom juca meciurile oficiale şi cei mai buni jucători din ţară au fost păstraţi la Naţională, exceptându-l pe Gontariu, cel care este accidentat”, a declarat antrenorul Ovidiu Macarie pentru Sportul Sălăjean.

Debutul oficial al “tricolorilor” este programat pe data de 15 august, când România va întâlni Danemarca, în Sala Polivalentă din Craiova.

MAI MULTE PE ACEST SUBIECT, ÎN EDIȚIA ZIARULUI SPORTUL SĂLĂJEAN DE MIERCURI, 8 AUGUST.

1628 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1