Connect with us

FOTBAL

Iustin Ardelean a plecat de la “U” Cluj la o fostă campioană a României


Talentatul mijlocaşul sălăjean s-a transferat de la echipa “şepcilor roşii” pentru a face pasul către echipa de seniori a celor de la Ripensia Timişoara, de 4 ori campioană naţională


Fotbalul sălăjean nu are echipă de seniori nici măcar în Liga a III-a, dar ne putem mândri cu mai mulţi jucători care evoluează la nivelul Ligii a II-a. Dacă în primul eşalon evoluează Gabriel Vaşvari la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar Daniel Pop este în lotul celor de la Gaz Metan Mediaş, la niveul celui de-al doilea eşalon, judeţul nostru propune mai multe nume interesante.

Astfel, la Luceafărul Oradea au ajuns în această vară fundaşii Vlad Opriş şi Alex Băican, în timp ce Adrian Micaş a promovat în această vară cu “U” Cluj.  Tot în Liga 2, dar la ASU Poli Timişoara a ajuns în această vară şi fundaşul şimleuan, Alex Cherecheş.

Începând din această săptămână, judeţul Sălaj va fi reprezentat de încă un fotbalist, este vorba despre Iustin Ardelean. Unul dintre cele mai promiţătoare nume din ultima vreme din fotbalul sălăjean, Iustin a învăţat tainele fotbalului la CS Viitorul Zalău, trecând pe urmă şi pe la CS Crasna sau Atletic Zalău.

Mijlocaşul sălăjean a impresionat pe la echipele pe la care a fost şi era doar o chestiune de timp până să facă pasul către o echipă mare, cu pretenţii.

Acest lucru s-a întâmplat în această iarnă. Astfel, talentatul jucător a făcut pasul de la CS Crasna la “U” Cluj, ajungând în curtea celei mai iubite echipe din Ardeal.  La gruparea “şepcilor roşii”, sălăjeanul a evoluat pentru echipa de juniori, dar şi pentru echipa a II -a, în Liga a IV-a.

Evoluţiile mijlocaşului sălăjean au fost în creştere la “U” Cluj şi acesta îşi dorea să facă pasul şi către seniori, având în vedere că în următorul sezon, va intra în ultimul an de juniorat. Deşi încă nu a împlinit vârsta majoratului, fiind născut în 31 octombrie 2000, mijlocaşul a fost dornic să facă pasul la nivelul seniorilor, iar la “U” Cluj era greu acest lucru, având în vedere că cea mai iubită echipă din Ardeal îşi propune în acest sezon să promoveze din nou în elita fotbalului românesc.

În aceste condiţii, Iustin Ardelean s-a reorientat şi începând din această săptămână va deveni jucătorul celor de la Ripensia Timişoara, urmând să semneze cu gruparea timişoreană.

“Am ales Ripensia dintr-un motiv foarte simplu. Am dat probe la echipa de seniori şi se pare că am lăsat o impresie bună, atât la nivelul băncii tehnice, cât şi la nivelul conducerii. Trebuie să mai spun că intru în ultimul an de juniorat şi cred că e momentul să fac pasul către o echipă de seniori”, ne-a declarat Iustin Ardelean.

Tânărul în vârstă de 17 ani, deşi a evoluat doar o jumătate de sezon în tricoul celor de la “U” Cluj, a fost suficient pentru sălăjean să lege prietenii şi să-şi facă amintiri care să dureze toată viaţa. Însă, pentru a putea progresa în carieră, era nevoie de o schimbare, după cum spune chiar Iustin.

“La Universitatea Cluj m-am simţit bine, am găsit un grup minunat, chiar am legat câteva prietenii, dar asta-i viaţa, pentru a progresa trebuia să trec la profesionişti. Pentru a face lucrul acesta, la Cluj era foarte greu, ţinând cont că echipa vrea să promoveze în Liga 1, iar eu încă nu am împlinit 18 ani”, a spus mijlocaşul.

Chiar dacă a plecat la Ripensia Timişoara, sălăjeanul a ţinut să le ureze bafta foştilor săi colegi. “Le urez bafta colegilor de la juniori, iar seniorilor să ajungă în Liga 1 şi poate într-o zi mă voi întoarce”, a încheiat Iustin Ardelean. Să spunem că Ripensia Timişoara este multiplă campioană a României, reuşind să cucerească nu mai puţin de 4 astfel de trofee.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL