Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Sunt mulţumit de Alexandra Severin şi Cristina Lung, iar de celelalte doar parţial”


După primele jocuri amicale, antrenorul de la HC Zalău s-a declarat mulţumit de două dintre jucătoarele transferate în această vară. În schimb, Tadici a fost nemulţumit de evoluţia handbalistelor consacrate de la formaţia zălăuană


HC Zalău a avut o campania masivă de transferuri în această vară, iar după ce s-a despărţit de Ana Maria-Dragut, Ana Ciolan şi Larisa Tămaş, gruparea de sub Meseş a transferat nu mai puţin de şanse handbaliste tinere, majoritatea componente ale naţionalei de tineret, care au participat cu România la Campionatul Mondial din Ungaria.

Încă din primele zile ale cantonamentului, Alexandra Pricop, Bianca Berbece, Cristina Lung, Alexandra Severin, Teodora Popescu şi Andreea Mihart au fost prezente la pregătire, iar zilele trecute au jucat în primele meciuri amicale pentru HC Zalău.

După primele jocuri de pregătiri, Tadici a părut mulţumit de evoluţia a două jucătoare transferate în această vară, este vorba de Alexandra Severin şi portarul Cristina Lung. În schimb, antrenorul nu a fost prea încântat de evoluţia handbalistelor consacrate de la HC Zalău.

“Jucătoarele consacrate au părut cam obosite şi nu au arătat mare lucru. Dintre cele pe care le-am transferat în această vară, m-a mulţumit Alexandra Severin şi Cristina Lung, iar celelalte doar parţial. Integrarea în echipă nu este uşoară şi diferenţa la acest nivel este un mare. Jucătoarele trebuie să înţeleagă că aici nu mai joacă dar cu cele de 18 – 19 ani şi au de înfruntat şi adversare valoroase, de 25 sau 30 de ani. Este adevărat că încă nu am făcut foarte multă pregătire specifică. Chiar dacă ne-am antrenat în sală, am pus accentul doar pe partea fizică şi mai mult am lucrat cu mingi medicinale”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Cât despre evoluţia din primele partide amicale, Tadici a spus că la echipă este nevoie de multă muncă.

“După o perioadă de încărcătură am disputat şi primele jocuri de verificare. Mă aşteptam la altceva de la echipă. Au fost însă şi momente bune de joc, dar la fiecare meci le-am dat şansa la toate jucătoarele să joace. Aceasta este menirea jocurilor de pregătire, să le ajutăm pe fiecare să crească. Sper ca jucătoarele să crească în valoare, dar nu va fi un campionat uşor, mai ales că şi nou-promovatele s-au întărit cu multe jucătoare străine. Spere exemplu Gloria Buzău are 4 străine, doar jucătoare consacrate. Şi Minaur Baia Mare şi-a întărit lotul cu jucătoare imporante şi nu putem spune că în campionatul următor vor mai fi echipe slabe. Trebuie să fim foarte atenţi, fiindcă poţi să ajungi foarte uşor în partea inferioară a clasamentului”, a încheiat Gheorghe Tadici.

2890 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL