Connect with us

ALTE SPORTURI

Sălajul se pregăteşte din nou pentru raliu


La finalul acestei săptămâni se va desfăşura Cupa “Meseş” Cento Group, în cadrul etapei a II-a a Campionatului Internaţional de Viteză pe Traseu Montan


În judeţul Sălaj, în luna august, are loc o întrecere de raliu, devenită deja o tradiţie. Este vorba despre Cupa “Meseş” Cento Group, competiţie care face parte din cadrul Campionatului Internaţional  ACR de Viteză pe Traseu Montan. Mai exact, competiţia din judeţul Sălaj este văzută ca etapa a II-a a Campionatului Internaţional ACR de VTM şi precum în fiecare an, adună la start piloţi experimentaţi, gata să-şi tureze motoarele pentru a ajunge cât mai rapid în vârful Meseşului şi a pune mâna pe Cupa aferentă locului 1.

Ca în fiecare an, Cupa “Meseş” Cento Group este organizată de Clubul Sportiv Rider’s Satu Mare, în colaborare cu Primăria comunei Treznea. În acest an, deja tradiţionala competiţie a ajuns la cea de-a şasea ediţie, iar traseul va fi asemănător cu cel din anii trecuţi.

Astfel, punctul de start va fi de la cota 0 (zero), iar finish-ul va fi în vârful Meseş, dinspre Treznea. Vor avea loc două manşe, după care se trage linie şi se calculează timpii, stabilindu-se şi clasamentele finale, atât la categorii, cât şi la OPEN. La final va avea loc şi o festivitate de premiere în faţa Primăriei comunei Treznea.

De la competiţia din judeţul Sălaj nu avea cum să lipsească cel mai bun pilot al judeţului, Szabo Robert. Chiar dacă maşina sa de concurs încă nu este pregătită, zălăuanul va concura, din nou, cu maşina de oraş.

După ce a obţinut primul loc la Avansaţi şi locul 3 la OPEN, în cadrul primei etape a Campionatului Internaţional de Viteză pe Traseu Montan, Cupa Luna Şes, Szabo Robert este încrezător că poate obţine un rezultat bun şi pe Meseş.

Pentru a reuşi acest lucru, pilotul sălăjean a făcut şi câteva ajustări maşinii sale de oraş, mai ales că a întâmpinat probleme în cadrul Cupei Luna Şes, evoluând mai bine de jumătate din competiţie cu maşina pe pană.

“Maşina de concurs nu e pregătită şi voi merge tot cu maşina cu care am fost şi la Cupa Luna Şes. Sper că nu voi mai avea problema cu dejantare, o să fiu mai atent şi o să umflu mai tare roţile, doar că e dezavantajul la aderenţă. Chiar dacă roata prea umflată scade aderenţa, îmi asum acest risc şi încercăm să setăm maşina cu un bracaj mai mare la roţi. Încercăm o clasare pe podium, chiar dacă nu primul loc. Am înţeles că vor veni piloţi foarte experimentaţi cu maşini foarte bune”, ne-a declarat Szabo Robert, înaintea competiţiei de pe Meseş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ALTE SPORTURI