Connect with us

TENIS

Profesorul Barna Krisztian s-a căsătorit pe… paşi de tenis! GALERIE FOTO şi VIDEO


Ani la rând, şimleuanul a practicat în paralel tenisul şi fotbalul, dar la facultate s-a oprit asupra “sportului alb” pe care acum îl predă copiilor din oraşul de la poalele Măgurii. Realizat în plan profesional, antrenorul de la CS Pro Tenis se poate considera acum fericit şi în plan sentimental, după ce duminică şi-a unit destinele cu iubirea vieţii sale, este vorba despre o studentă la stomatologie


Când avea doar 7 ani, părinţii l-au dus la sport. Ani buni, Barna Krisztian a practicat în paralel, atât cât tenisul, cât şi fotbalul.

A făcut primii paşii în “sportul alb” la secţia de tenis de la Palatul Copiilor de la Şimleu Silvaniei, sub îndrumarea lui Nicolae Vancea.

În “sportul rege” a învăţat ABC-ul de la antrenorii Liviu Feraru şi Vasile Paşca, la Centrul de copii şi juniori de la Mobila Şimleu.

Ca şi tensimen, a participat la mai multe turnee în zonă, dar pe la vârsta de 14 ani a fost obligat să renunţe la acest sport, deoarece secţia de tenis de la Palatul Copiilor s-a desfiinţat.

A continuat însă activitatea sportivă ca şi fotbalist, evoluând cu Mobila şi în Campionatul Naţional de juniori republicani.

În facultate, a renunţat la fotbal, după ce a evoluat la Mobila Şimleu şi Sănătatea Cluj

În anul 2002, în momentul în care a fost admis la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport de la Cluj-Napoca, s-a transferat la Sănătatea Cluj, acolo unde a jucat timp de un an.

“Era mai greu îmbin fotbalul cu învăţatul şi pentru a nu pierde bursa de merit am decis să renunţ la fotbal”, îşi aduce aminte Barna Krisztian.

Singur, ambele sporturi au rămas în sufletul său, dar la facultate a decis să se canalizeze mai multe pe “sportul alb”, astfel că a urmat specializarea tenis.

Tot la Cluj-Napoca a urmat şi un master în engleză la mass-media şi multimedia în sport, iar apoi a revenit acasă, la poalele Măgurii.

După ce a absolvit instituţiile superioare de învăţământ, a obţinut categoria III ca antrenor de tenis.

Cum Krisztian s-a axat pe sportul cu rachetă, a urmat şi un curs de perfecţionare, datorită căruia a devenit antrenor internaţional în tenis – categoria B, ceea ce înseamnă că şimleuanul poate pregăti orice tenismen până la top 500 în lume.

Barna Krisztian a revoluţionat “sportul alb” de la poalele Măgurii

Din anul 2006, a început să predea disciplina educaţie fizică şi sport la Şcoala Gimnazială “Báthory István” Şimleu Silvaniei, pentru ca în anul 2007 să pună bazele Clubului Sportiv PRO TENIS.

La început, a pregătit 10-15 copii, dar acum clubul său numără peste 60 de copii din bazinul Şimleului, de la vârsta de 5 ani până la 14 ani.

“Obiectivul nostru este acela de a practica sportul de masă, dar dacă există calitate şi dorinţă, putem trece cu unii şi la sportul de performanţă, deşi tenisul este un sport foarte scump”, a subliniat antrenorul în vârstă  de 34 de ani.

Oricum, clubul condus de Barna Krisztian a început să lanseze nume noi în tenisul sălăjean, iar unii au rezultate şi în competiţiile interjudeţene, precum Kutasi Bence, Mara Geiger sau Bogdan Szabo. Cel mai important nume este Raul Dobai, cel care a emigrat în Canada de câţiva ani şi unde s-a remarcat în mod special, participând cu succes şi la competiţii de seniori!

Dacă în plan profesional totul merge bine, Krisztian se poate lăuda şi în viaţa personală, mai ales după ce sufletul său a fost împărţit între tenis şi… Alexandra Ghile, o tânără frumoasă din Şimleu Silvaniei – studentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, cu care are o frumoasă poveste de dragoste ce s-a înfiripat acum şase ani, pe pârtia de la Vânători.

Între timp, relaţia dintre cei doi a devenit din ce în ce mai serioasă, astfel că în vara anului trecut antrenorul de tenis şi-a cerut iubita în căsătorie. Totul s-a întâmplat în Tunisia, acolo unde tinerii îşi petreceau vacanţa.

Primarul Septimiu Ţurcaş a fost ofiţerul civil

La finalul săptămânii trecute, la povestea de iubire dintre Krisztian şi Alexandra s-au adăugat câteva pagini de aur, deoarece şi şi-au unit destinele!

Astfel, duminică dimineaţă, tinerii au trecut pragul sălii de ceremonii de la Primăria oraşului Şimleu Silvaniei, unde au spus “DA” în faţa ofiţerului civil, nimeni altul decât primarul Septimiu Ţurcaş.

Mai apoi, proaspăta familie a ajuns la Biserica Ortodoxă „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din oraş, unde El şi Ea şi-au jurat iubire veşnică în faţa Domnului, în faţa preotului şi a părinţilor spirituali.

Între evenimente, mirele a dat o raită şi pe la terenul de tenis din Complexul “Kubik” din Şimleu, unde unde a avut loc şi o mică şedinţă foto.

De la ora 14.00, la Briliant Plazza din Zalău, peste 400 de invitaţi au ţinut să fie alături de proaspăţii însurăţei, iar felicitările, masa si dansul au ţinut până spre miezul nopţii.

“Atât noi, cât şi nuntaşii ne-am simţit foarte bine. Suntem fericiţi că în acest moment unic din viaţa noastră totul a ieşit perfect. Cu această ocazie, vrem să le mulţumim tuturor celor care fost prezenţi alături de noi la acest eveniment unic, dar şi celor care ne-au ajutat la realizarea evenimentui”, ne-a declarat Barna Krisztian.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 8 august.

 

 

 

 

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. Moname

    5 October 2018 at 17:49

    Da…. Ce mai poveste de dragoste. Fatuca asta l-a înșelat pe săracu băiat nu numai cu un bărbat. A si ramas gravida cu altul și a fost nevoita sa fca avort, sa nu iasa scandal, celalalt fiind casatorit cu alta. Ce minciuna gogonata traiesc unii și alții cred ca traiesc o poveste de dragoste. Hahaha, asta l-a inselat și inca îl insala pe ăsta, da asta e prea prost sa vada sau pur și simplu accepta ca să nu fie ea rusinea orasului.

  2. Moname

    5 October 2018 at 17:53

    Da…. Ce mai poveste de dragoste. Fatuca asta l-a înșelat pe săracu băiat nu numai cu un bărbat. A si ramas gravida cu altul și a fost nevoita sa fca avort, sa nu iasa scandal, celalalt fiind casatorit cu alta. Ce minciuna gogonata traiesc unii și alții cred ca traiesc o poveste de dragoste. Hahaha, asta l-a inselat și inca îl insala pe ăsta, da asta e prea prost sa vada sau pur și simplu accepta ca să nu fie ea rusinea orasului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS