Connect with us

TENIS

Trei clasări pe podium pentru tenismenii veterani la Cupa Municipiului Oradea


Ioan Leitan, Ioan Hodrea şi Cornel Florean sunt cei trei tenismeni din judeţul nostru care au reuşit să urce pe podium la competiţia desfăşurată în judeţul Bihor, destinată sportivilor veterani


Chiar dacă este perioada vacanţelor şi concediilor, în sport, în special în tenis, aceasta nu există, iar turnee se organizează pe bandă rulantă în fiecare colţ al ţării. În perioada 19 – 22 iulie, în judeţul Bihor, la Oradea, a avut loc o nouă ediţie a tradiţionalei competiţii Cupa Municipiului Oradea, turneu destinat sportivilor veterani.

Tenismeni din toată ţara, inclusiv din Bucureşti au fost prezenţi pe lista de start a competiţiei. În acest an, Cupa Municipiului Oradea a strâns numeroşi practicanţi veterani ai “sportului alb”, împărţiţi pe şase categorii de vârstă, +35 de ani, + 45, + 50, + 55, + 60 şi + 65 de ani.

La start s-au aflat şi şapte sălăjeni, printre care şi câţiva debutanţi. Astfel, pentru prima dată, Alin Mercea a luat startul unei competiţii organizate de Federaţia Română de Tenis, după ce zălăuanul s-a remarcat în competiţiile organizate sub egida Tenis Partener.

Mercea a luat startul competiţiei la categoria +45 de ani şi a jucat în primul tur cu Cristinel Anton, pe care l-a învins în două seturi, scor 7 – 5, 6 – 2. Din păcate, în faza următoare, zălăuanul a fost eliminat de Ciprian Cuceu, favoritul numărul 3, după un meci foarte spectaculos. După ce Cuceu a cucerit primul set, scor 7 – 5, Mercea l-a câştigat pe al doilea cu 7 – 6, însă în super tie-break, băimăreanul s-a impus cu 11 – 9. De remarcat este faptul că Ciprian Cuceu este un sportiv cu experienţă la nivel naţional, cât şi internaţional.

La categoria + 50 de ani, Sălajul a avut doi reprezentanţi, Vasile Ciupe şi Cornel Florean, cel din urmă prezentându-se la competiţie deşi avea ceva probleme de sănătate. Dacă Ciupe nu a trecut de primul tur, pentru Florean aşteptările erau mari, însă problemele de sănătate şi-au spus cuvântul şi sportivul pregătit de Ioan Leitan s-a oprit în semifinale, fiind nevoit să se mulţumească cu locul 3.

Cea mai “aglomerată” categorie de vârstă de sportivii sălăjeni a fost cea de la + 55 de ani, acolo unde au luat startul nu mai puţin de 3 tenismeni din judeţul nostru, este vorba despre Ioan Leitan, Ioan Hodrea şi Mirel Chiş. Dacă ultimul nu a reuşit să treacă de primul tur, Leitan şi Hodrea au fost în formă de zile mari şi au reuşit să ajungă până în semifinale, după ce au obţinut victorii categorice.

Din păcate, drumul lor la această competiţie s-a oprit în “careul de aşi”, ambii fiind nevoiţi să se mulţumească cu locul 3. Să spunem că în cazul lui Ioan Leitan, este o nouă clasare pe podium, tenismenul veteran traversând o perioadă foarte bună, după ce a urcat pe podium şi la Spartachiada Profesorilor, iar la Memorialul Conu Mişu Gontaru a ajuns până în faza sferturilor de finală.

Să spunem că următoarea competiţie la care vor participa tenismenii veterani sălăjeni va avea loc chiar la poalele Meseşului, în perioada 2 – 5 august, când va avea loc o nouă ediţie a Cupei Municipiului Zalău.

“E un rezultat care mă mulţumeşte, mă onorează,  având în vedere gradul de dificultate al turnelui şi valoarea jucătorilor care au participat la această competiţie. Cred că traversez o perioadă bună din punct de vedere sportiv, ţinând cont de rezultatele din ultimul timp. Aştept cu încredere Cupa Municipiului Zalău, de peste o săptămână, la care sper să mă prezint la fel de bine, dacă nu chiar mai bine”, ne-a declarat Ioan Leitan.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS