Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “În acest sezon ne va fi foarte greu, dar peste un an, HC Zalău se va putea bate din nou la primele cinci locuri”


După cele şase transferuri făcute în această vară, antrenorul spune că la echipă este nevoie de răbdare şi de timp până când lotul se va omogeniza. Abia după un sezon, formaţia zălăuană va putea emite din nou pretenţii la primele cinci locuri


Până la urmă, în această vară, HC Zalău s-a despărţit doar de trei jucătoare, este vorba de Ana Maria Dragut, Ana Ciolan şi Larisa Tămaş, în timp ce Paula Teodorescu a decis să revină la Zalău.

Pentru stagiunea următoare, lotul pare a fi mai numeros, având în vedere că s-au făcut şase transferuri, însă majoritatea jucătoarelor sunt tinere şi fără experienţă la nivelul primei ligi.

Din acest motiv, Tadici consideră că în stagiunea 2018 – 2019, echipa sa nu poate să îşi propună mare lucru.

“Sunt conştient că în acest sezon ne va fi foarte greu, pentru că trebuie răbdare până când lotul se va consolida.Să construieşti cu jucătoare tinere este greu, dar din campionatul următor vom putea viza din nou primele cinci locuri. Anul viitor, nucleul de 11 jucătoare rămâne pe loc, la fel şi o parte dintre celelalte handbaliste, iar în vara viitoare va mai fi nevoie doar de două sau trei plombe.Din păcate, în momentul când aceste jucătoare vor ajunge spre vârf, probabil că le vom pierde, dacă nu vom putea face faţă economiei de piaţă. Şi pentru alţii este mult mai simplu să le ia de gata. După cum se vede şi U Cluj a apelat la jucătoare străine, la fel şi Corona Braşov. Am cam rămas noi să punem accent doar pe jucătoare din România”, a declarat antrenorul, care aşteaptă o implicare din partea jucătoarelor pentru ca ele să progreseze.

“Contez pe aceste jucătoare, însă trebuie şi ele să se străduiască şi să se pregătească cât mai bine. Eu nu pot să asigur progresul, dacă ele nu îşi respectă de la un capăt la altul blazonul.La noi uşa este deschisă şi la venire, dar şi la plecare.Dacă sunt jucătoare care nu realizează progres şi cred că şi-au rezolvat problema doar prin semnarea unui contract se înşeală.Contractul poate fi îmbunătăţit, înjumătăţit sau chiar anulat. Pe toate jucătoarele le-am studiat, dar în timp pot să apară probleme”, a încheiat Gheorghe Tadici.

 

1633 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL