Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Prefer ca banii românilor să se ducă la jucătoare din România, nu la străine. Cineva trebuie să le dea o şansă şi jucătoarelor tinere”


Managerul de la HC Zalău este adeptul să construiască doar cu jucătoare din România şi consideră că toate cele şase handbaliste aduse în această vară pot progresa la Zalău, în următorii ani


În ultimii ani, în Liga Naţională din România, tot mai multe echipe au apelat la jucătoare din străinătate pentru a putea face performanţă. Nu a fost şi cazul lui HC Zalău care doar cu jucătoare din România a reuşit în ultimii ani rezultate notabile, atât în campionat, cât şi în Cupa EHF.

De la această regulă, Tadici nu a renunţat nici în această vară şi a transferat nu mai puţin de şanse handbaliste tinere, majoritate fiind componente ale naţionalei de tineret.

Astfel, după Alexandra Pricop, la HC Zalău au mai venit în această săptămână Cristina Lung, Andreea Mihart, Teodora Popescu, Bianca Berbece şi Alexandra Severin. Tadici, consider că aceste tinere handbaliste pot progresa, însă este conştient că este nevoie de multă muncă.

“Jucătoarele care au talent şi perspectivă trebuie să li se dea o şansă. Ele trebuie să se pregăteasc într-un climat de performanţă. Este adevărat că trebuie avut răbdare, fiindcă nu sunt statui să le poţi ciopli după cum vrei. Principalul argument pentru care le-am adus la Zalău a fost faptul că am lucrat cu ele, pe rând, atât în decembrie, cât şi în martie, dar şi la Campionatul Mondial. Am văzut rata lor de progres, calităţile, dar şi carenţele, pe care sper să le rezolvăm în câteva luni. Dar cineva trebuie să le dea şanse jucătoarelor tinere, iar eu prefer ca banii românilor să se ducă la jucătoare din România, nu la străine”, a spus Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL