Connect with us

TENIS

FOTO. Gabriela Iosif a arbitrat la Campionatul European de Tenis de Masă


Fosta posesoare a catedrei de tenis de masă de la CSS Zalău a participat zilele trecute, în calitate de arbitru la Europeanul de Tenis de Masă destinat Juniorilor şi Cadeţilor, desfăşurat în Cluj-Napoca. Iosif a reprezentat cu succes judeţul Sălaj la competiţia internaţională, având prestaţii apreciate


În perioada 15 – 24 iulie, în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, a avut loc ediţia din acest an a Campionatul European de Tenis de Masă, rezervat categoriei de vârstă juniori şi cadeţi, la fete şi băieţi. Ediţia din acest an se desfăşoară după cum am spus la Cluj-Napoca, după ce anul trecut a avut loc în Guimarães, Portugalia.

Ce legătură au cele două competiţii cu judeţul Sălaj? Ei bine, este vorba despre Gabriela Iosif, nimeni alta decât fosta posesoare a catedrei de tenis de masă din cadrul Clubului Sportiv Şcolar Zalău, care în prezent profesează la Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu” din Zalău.

După ce a debutat în calitate de arbitru la Europeanul din Portugalia, prestaţiile sale nu au trecut cu vedere şi sălăjeanca noastră a fost invitată să arbitreze şi la ediţia din acest an a Campionatului European, de la Cluj-Napoca.

Astfel, fără să ezite, Gabriela Iosif a acceptat cu mare drag să participe în calitate de arbitru la acest turneu final, chiar dacă efortul era unul considerabil, dar care, probabil a meritat din plin.

Spunem asta deoarece sălăjeanca noastră a arbitrat peste 50 de meciuri la acest Campionat European, având o medie de 9 meciuri arbitrate pe zi, cu un program destul de dificil, de la 9.00 dimineaţa la ora 21.00, pentru ca la ora 22.00 să se termine ziua de concurs.

Cu toate acestea, Gabriela Iosif nu se plânge şi este încântată de experienţa pe care a avut-o, ţinând să felicite şi organizarea impecabilă a acestei importante competiţii.

“Au fost meciuri frumoase, echilibrate, nu au prea fost partide de 3 – 0 sau 4 – 0, într-adevăr se vede că este un nivel european la care ajung doar cei mai buni. Pot să spun că acest concurs a fost organizat la un nivel european şi pe această cale ţin să felicit Federaţia Română de Tenis de Masă pentru organizarea impecabilă a acestui Campionat European şi mulţumim pentru sprijinul pe care ni l-a acordat. Jumătate dintre arbitri de la acest turneu final au fost români, care s-au ridicat la nivelul aşteptărilor. Am muncit din greu de dimineaţa până seara de la 9.00 la 21.00, iar la ora 22.00 plecam acasă cu autobuzul. Totul a fost organizat impecabil, la cel mai înalt nivel, iar sala a fost una deosebită care i-a surprins şi pe cei de la Federaţia Internaţională şi chiar i s-a promis Federaţiei Române de Tenis de Masă că în viitor vor primi şi dreptul de a organiza o competiţie de nivel mondial”, ne-a declarat Gabriela Iosif.

Să spunem că sălăjeanca noastră a avut de arbitrat meciuri importante din fazele superioare ale Campionatului European, chiar şi o partidă din semifinale. Este vorba despre duelul dintre Serbia şi Rusia de la dublu fete, la categoria junioare.

Astfel, putem spune fără doar şi poate că Gabriela Iosif a reprezentat judeţul Sălaj cu succes la această ediţie a turneului final, având evoluţii apreciate şi de membrii Federaţiei. De menţionat este faptul că o altă sălăjeancă putea arbitra la acest European, este vorba de Carmen Mureşan, însă aceasta nu a putut fi prezentă din cauza unui eveniment important în viaţa personală.

Să spunem că până ieri, România avea nu mai puţin de patru medalii la acest Campionat European, fiind pe locul 3 în clasamentul naţiunilor la numărul de medalii obţinute. O medalie de aur la echipe cadete şi trei medalii de bronz, câte una la juniori fete şi băieţi şi încă una deb bronz, obţinută de clujeanul Rareş Şipoş. Aseară, alte două românce au evoluat în finale. Revenind la sălăjeanca Gabriela Iosif, să spunem că este un arbitru de rang naţional, însă este o fire ambiţioasă şi îşi doreşte ca în cel mai scurt timp să devină un arbitru internaţional. Pentru acest lucru, va trebui să treacă de un examen în limba engleză care are loc din doi în doi ani.

“Trebuie să susţinem un examen scris care se dă în limba engleză şi pe care l-am susţinut anul acesta. Nu am reuşit. Totuşi, cu ceea ce sunt eu în neclar este că nu primim un răspuns clar de la ITTF, cu privire la câte întrebări am răspuns corect şi la câte nu, ci doar primim un răspuns dacă am trecut testul sau dacă l-am picat. A fost un examen foarte greu, însă eu nu am să renunţ şi o să lupt în continuare şi până la urmă sper să reuşesc să devin arbitru internaţional. Experienţele acumulate până acum sigur mă vor ajuta şi sunt convinsă că voi reuşi data viitoare”, ne-a mai spus Gabriela Iosif.

543 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS