Connect with us

Sporturi

Şimleuanca Mara Geiger, locul 1 la Trofeul Damaco de la Oradea


Tenismena pregătită de Barna Krisztian la CS ProTenis Şimleu Silvaniei a avut cea mai bună comportare din rândul sportivilor sălăjeni prezenţi la competiţia din judeţul Bihor, întorcându-se acasă cu cea mai strălucitoare medalie. La această competiţie s-a remarcat şi Oana Flonta


La finalul săptămânii trecute, în judeţul Bihor nu a avut loc doar Cupa Municipiului Oradea, destinată tenismenilor veterani, ci şi Trofeul Damaco, competiţie rezervată copiilor şi juniorilor. Ediţia din acest an al Trofeului Damaco s-a desfăşurat în Oradea, sub egida Federaţiei Române de Tenis, în organizarea clubului CS Sănătatea Oradea.

Competiţia s-a desfăşurat pe patru categorii de vârstă, 10, 12, 14 şi 16 ani, atât la feminin, cât şi la masculin. La această competiţie, judeţul Sălaj a fost reprezentat de trei sportivi, sau mai corect spus, sportive, deoarece este vorba despre trei fete, una de la CSM Zalău, Oana Flonta şi două de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei, Mara Geiger şi Sara Magyar. Ultima, fiind la început, a fost compleşită de emoţii şi nu a reuşti să treacă de primul tur al competiţiei la categoria de vârstă 10 ani.

În schimb, colega ei de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei, Mara Geiger, a avut cea mai bună comportare din rândul tenismenelor sălăjene la această competiţie. Astfel, eleva lui Barna Krisztian a fost de neoprit la turneul din Oradea, fiind într-o formă de zile mari. Înscrisă la categoria de vârstă 14 ani, şimleuanca a evoluat cu alte patru sportive, meciurile acestei categorii de vârstă desfăşurându-se după sistemul fiecare cu fiecare.

Mara Geiger a trecut pe rând de Samira Bouanane, Agnes Hekler, Carolina Mihele şi Patricia Simuţ, cea din urmă fiind singura care a reuşit să-i smulgă un set sportivei din oraşul de la poalele Măgurii. Astfel, Mara Geiger a obţinut locul 1 la Trofeul Damaco, la categoria 14 ani feminin şi s-a întors la Şimleu Silvaniei având la gât cea mai strălucitoare medalie, cea de aur. Comportare bună a avut şi Oana Flonta.

Sportiva pregătită de Constantin Carp la CSM Zalău a fost favorita numărul 1 a categoriei feminine la 12 ani şi a beneficiat de primul tur liber, intrând în competiţie direct în faza sferturilor de finală. Acolo, Flonta a dat peste Daniela Pop, însă a trecut fără emoţii, în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 1. calificându-se în semifinale. Cele patru sportive ajunse în această fază a competiţie au evoluat fiecare cu fiecare.

În final four-ul categoriei de vârstă 12 ani, Oana Flonta şi buna sa prietenă Vanessa Nocaci au fost de neoprit şi ambele jucătoare au câştigat câte două meciuri, înainte duelului direct, astfel că cele două bune prietene s-au luptat pentru locul 1 la competiţia de la Oradea.

În meciul direct, Nocaci a fost sportiva mai precisă şi în cele din urmă a reuşit să câştige meciul în două seturi, scor 6 – 2, 6 – 4, Oana Flonta obţinând locul 2. Să spunem că pentru cele două tinere tenismene va urma, cel mai probabil, o participare la Cupa CSM Zalău, de la finalul acestei săptămâni.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 25 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Sporturi