Connect with us

CUPELE EUROPENE

Borussia Dortmund, adversara lui HC Zalău din Cupa EHF are şapte jucătoare străine în lot


Dubla manşă dintre cele două echipe va avea loc în luna octombrie, partida tur fiind programată la Zalău, în perioada 13 – 14 octombrie


După ce s-a clasat pe locul 5 în sezonul trecut al Ligii Naţionale, HC Zalău s-a calificat din nou în Cupa EHF. La fel ca şi anul trecut, gruparea de sub Meseş a intrat direct în turul II preliminar, iar marţiea trecută şi-a aflat adversarul din această fază a competiţiei. Potrivit tragerii la sorţi de la Viena, gruparea de sub Meseş va întâlni în turul II al Cupei EHF pe Borussia Dortumund, partida tur fiind programată în perioada 13 – 14 octombrie, la Zalău, în timp ce returul o săptămână mai târziu, 20 – 21 octombrie, în Germania.

Borussia Dortmund, locul 4 în prima ligă din Germania

Borussia Dortmund este un nume mare în sportul european, dar nu la handbal ci la fotbal, fiind o fostă câştigătoare a Lgii Campionilor. La handbal, echipa feminină ce reprezintă clubul Borussia Dortumund a revenit în prima ligă din Germania, la finalul sezonului 2014 – 2015. Ca şi performanţe mai notabile din competiţia internă de la promovare ar fi două clasări pe locul 6 (2015 – 2016 şi 2016 – 2017), dar şi o finală a Cupei Germaniei, în 2016.

În stagiunea trecută, Borussia Dortmund s-a clasat pe locul 4 şi a revenit în cupele europene după o pauză de aproape 14 ani. Competiţia internă a fost câştigată la pas de către Thüringer HC, cu 24 de victorii din 26 de meciuri, formaţia la care a evoluat în anii trecuţi şi Crina Pintea calificându-se în Liga Campionilor.

Adversara Zalăului a câştigat Cupa Challenge în urmă cu 14 ani, după o finală cu o echipă din România!

Au trecut 14 ani de când Borussia Dortmund nu a mai fost în cupele europene la handbal feminin. Ultima prezenţă europeană s-a consemnat în stagiunea 2003 – 2004, când gruparea din Germania a fost eliminată din sferturile Cupei Challenge de către Remin Deva. Borussia Dortmund a fost obişnuită cu meciurile europene jucate în compania unor echipe româneşti, iar în stagiunea 2002 – 2003 a câştigat Cupa Challenge, după o finală jucată în compania celor de la Selmont Baia Mare. În  partida de la Dortmund a fost 24 – 16 pentru Borussia, iar în retur, Baia Mare a câştigat cu 27 – 21, dar trofeul a mers în Germania.

În Cupa EHF, Borussia Dortmund a fost în finală în anul 1997, iar în stagiunea 1999 – 2000 a ajuns până în semifinale. Dacă Borussia revine în cupele europene după o pauză îndelungată, HC Zalău are prezenţe numeroase în Cupa EHF, dar şi rezultate notabile. Formaţia lui Tadici a fost finalistă în 2012, iar în 2013 a ajuns până în semifinale. În stagiunea trecută, HC Zalău a atins sferturile de finală fiind eliminată de către campioana Turciei – Kastamonu.

Jucătoare straniere din Ungaria, Olanda, Spania, dar şi Polonia

Locul 4 în prima ligă din Germania este cea mai bună clasare din ultimii 16 ani pentru Borussia Dortmund, fapt pentru care echipa a revenit în cupele europene cu un lot destul de bun, în care s-au regăsit şi şapte jucătoare straniere. Este vorba de Annamária Ferenczi, Virág Vaszari, Míra Emberovics (din Ungaria), Mandy Burrekers, Harma van Kreij (din Olanda), Irene Espínola Perez (Spania) și Emilia Galinska (Polonia), restul de 10 jucătoare din lot fiind din Germania.

Măgura Cisnădie şi SCM Râmnicu Vâlcea şi-au aflat şi ele adversarele din Cupa EHF

România trimite trei echipe în sezonul 2018 – 2019 al Cupei EHF, este vorba de HC Zalău, Măgura Cisnădie şi SCM Râmnicu Vâlcea, care vor intra direct în turul al II-lea. Dacă HC Zalău îşi cunoaşte deja adversarul, celelalte două grupări vor trebui să aştepte până în septembrie când va avea loc primul tur pentru a şti cu exactitate formaţia adversă. Măgura Cisnădie va juca cu câştigătoarea dintre Slavia Praga (Cehia) şi Stockerau (Austria), în timp ce SCM Rm. Vâlcea va înfrunta echipa calificată din duelul LC Bruhl Handball (Elveţia) – Kastamonu Belediyesi (Turcia). Trebuie spus că cele trei grupări româneşti vor juca meciurile tur pe teren propriu, în perioada 13 – 14 octombrie.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE