Connect with us

FOTBAL

Faza judeţeană a Cupei României începe cu cinci echipe noi. PROGRAM şi Delegări arbitrilor şi observatorilor


Luceafărul Bălan, Gloria Marin, Venus Giurtelecu Şimleului, Speranţa Cristolţ şi AS Ip sunt grupările noi, care vor debuta duminică în prima etapă a Cupei, în care sunt programate nouă jocuri


După o pauză de doar două săptămâni, fotbalul sălăjean se pregăteşte deja pentru sezonul 2018 – 2019, iar prima competiţie care se va derula în această perioadă este faza judeţeană a Cupei României.

Pentru această “întrecere” AJF Sălaj a dat startul la înscrieri pentru echipele noi şi încă din primele zile a fost un interes mare. Astfel, ediţia 2018 – 2019 a Cupei începe cu cinci formaţii noi, unele dintre ele fiind la o revenire în fotbalul sălăjean, după ce în urmă cu câţiva ani au avut rezultate notabile şi chiar au câştigat trofee.

Luceafărul Bălan începe sezonul cu planuri măreţe

După o pauză de aproape trei ani, Luceafărul Bălan şi-a reînfiinţat o echipă de seniori, cu care vrea să revină în topul fotbalului sălăjean. Până atunci, gruparea antrenată de Emil Ionaş s-a înscris în Cupa României, iar primul meci oficial va fi cel cu Largiana Românaşi ce se va disputa la Hida.

Din luna august, formaţia condusă de Radu Pop ar vrea în Liga a IV-a, dar dacă acest lucru nu va fi posibil, Luceafărul se va înscrie în Liga a V-a cu un obiectiv clar de promovare şi cu gânduri de Liga a III-a în viitorul apropiat.

Din rândul echipelor noi, care revin în fotbalul sălăjean şi care în trecut au reuşit performanţe notabile se numără şi AS Venus Giurtelec, care în 2011 a reuşit să câştige Cupa!

Între timp, echipa a fost şi prin Liga a V-a, iar vreo 3 ani nu a mai activat în nicio competiţie, dar acum pare decisă să revină, nu doar în faza judeţeană a Cupei României ci şi în campionat.

AS Ip are derby zonal cu Kemer Camăr!

Comuna Ip are din nou două echipe, după ce din această vară a fost formată şi AS Ip, o grupare condusă de Nagy Mihai, cel care se ocupă şi de grupele de juniori din comună.

La primul meci oficial, AS Ip va avea de susţinut un derby zonal cu vecinii de la Kemer Camăr, partida fiind programată duminică, la Ip. Va fi un joc cât se poate de interesant, având în vedere că mai mulţi jucători de la Camăr au venit în această vară la noua echipă din Ip, la fel şi delegatul Nagy Mihai.

Sărbătoare la Marin: Gloria debutează într-o competiţie oficială chiar de ziua satului

Prin pasiunea şi implcarea lui Vasile “Lică” Pop, satul Marin are din nou echipă de fotbal.

Din această vară, la Marin s-a pus la punct şi baza sportivă, astfel că AS Gloria revine în competiţiile oficiale tocmai de zilele satului, care vor avea loc la final de săptămână.

Duminică, formaţia condusă de Vasile “Lică” Pop va disputa şi primul meci oficial după o pauză de vreo 20 de ani, urmând să joace în prima rundă din Cupă cu Voinţa Horoatu Crasnei.

Gloria îşi propune un parcurs cât mai bun în această competiţie, în care se va pregăti şi pentru Liga a V-a, urmând să se înscrie pentru noul campionat ce va începe din 19 august.

13 echipe din Liga a V-a intră în prima etapă din Cupă

Pe lângă Luceafărul Bălan, AS Venus Giurtelec, AS Ip şi AS Gloria Marin, a cincea echipă nouă este Speranţa Cristolţ, care va juca duminică, pe teren propriu, cu Someşul Letca. Este o revenire a comunei Cristolţ în fotbalul sălăjean, de data aceasta cu denumirea de Speranţa, echipă lângă care au venit şi câţiva sponsori. Şi gruparea din Cristolţ va încerca să strângă fonduri pentru a se putea înscrie din nou în Liga a V-a.

Legat de prima etapă a Cupei, să spunem că din Liga a V-a vor intra 13 echipe, iar meciurile din această fază au fost programate după criterii geografice.

În etapa a II-a programată pe 29 iulie vor intra cele 9 câştigătoarea, iar tabloul va fi completat cu alte echipe din partea superioară a clasamentului Ligii a V-a din sezonul trecut.


Prima etapă din Cupa României se dispută duminică, de la ora 17.00, după programul:

Luceafărul Bălan – Largiana Românaşi (teren Hida)

Arbitri: Sergiu Duma – Georgiana Seutea şi Farkas Szabolsz

Speranţa Cristolţ – Someşul Letca

Arbitri: Bogdan Cozorici – Alex Turian şi Ionuţ Marincaş

Recolta Agrij  – Cetatea Almaşu

Arbitrii: Flavius Seiche – Alin Lazăr şi Andrei Lazăr

Năprădeana Năpradea – Dumbrava Ciocmani

Arbitri: Raul Horvat – Claudiu Coste şi Adrian Iancău

Venus Giurtelecu Şimleului – AS Carastelec

Arbitri: David Sacota – Alexandra Opriş şi Călin Argylean

Gloria Ban – Barcău Tusa

Arbitrii: Octavian Chiorean – Adrian Negrean şi Melinda Vider

AS Ip  – Kemer Camăr – neprogramat

Olimpic Gîrceiu  – Inter Pericei – neprogramat

Gloria Marin – Voinţa Horoatu Crasnei – neprogramat


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL