Connect with us

CUPELE EUROPENE

HC Zalău nu primeşte finanţare de la Primăria şi Consiliul Local Zalău


“Din păcate aceasta este aprecierea consilierilor municipali pentru HC Zalău, o echipă care reprezintă oraşul în cupele europene”, a precizat Gheorghe Tadici


Pentru a doua oară la rând, HC Zalău s-a calificat în Cupa EHF, după ce s-a clasat pe locul 5 în stagiunea trecută a Ligii Naţionale. Formaţia lui Gheorghe Tadici ar dori să îşi propună un parcurs cât mai lung în competiţia europeană, însă pentru a reuşi acest lucru, HC Zalău are nevoie de o susţinere financiară mai consistentă.

Consiliul Judeţean Sălaj va fi alături de formaţia zălăuană şi în această stagiune, astfel că va aloca 2,59 milioane de lei, pentru competiţiile interne.

Pentru Cupa EHF, gruparea condusă de Gheorghe Tadici a întocmit un proiect şi a cerut sprijin financiar şi de la Primăria şi Consiliul Local Zalău, mai ales că HC Zalău reprezintă cu cinste acest oraş în Europa. Astfel, proiectul a fost depus la programul “promovarea sportului de performanţă”, în care HC Zalău a solicitat 200.000 de lei pentru participarea în cupele europene.

Din păcate, formaţia zălăuană nu se alege cu nicio finanţare din partea autorităţilor locale, deoarece conform membrilor comisiei, HC Zalău nu a îndeplinit criteriile de eligibilitate.

“Deşi au fost depuse toate documentele solicitate, membrii comisiei au constatat că nu sunt îndeplinite criteriile de eligibilitate şi condiţiile minimale de finanţare, pentru proiectul sportiv participare la cupa europeană la handbal – Cupa EHF, ediţia 2018 – 2019, fazele I, II şi III preliminare. Aceasta se datorează faptului că prin HCL Nr 120 din 26 aprilie 2018 s-a aprobat programul propriu pentru acordarea finanţărilor nerambursabile de la bugetul local pentru promovarea sportului de performanţă în anul competiţional 2018 – 2019, însă doar pentru ramurile sportive volei şi fotbal.Proiectele depuse de fiecarea asociaţie sportivă spre a fi selectate este necesar să se înscrie în cuprinsul acestui program”, se specifică în proiectul de hotărâre.

“Dacă pe consilieri nu i-a interesat, nici pe mine nu mă interesează ce vom face în Cupa EHF”, a tunat Gheorghe Tadici

De ani buni, Primăria şi Consiliul Local şi-a retras orice fel de finanţare de la HC Zalău, iar acest lucru l-a deranjat pe managerul Gheorghe Tadici, care în stagiunea trecută lua în calcul chiar schimbarea denumirii echipei. Antrenorul Zalăului a sperat ca instituţia condusă de Ionel Ciunt să acorde o mică finanţare în acest sezon doar pentru participarea în cupele europene, însă fără efect.

“Probabil consilierii municipali consideră că HC Zalău nu reprezintă acest oraş. Aceasta este aprecierea lor pentru faptul că reprezentăm municipiul cu un buget de locul 10 – 11, dar cu clasări în prima jumătate a clasamentului. Inclusiv  cele două nou-promovate, Minaur Baia Mare şi Gloria Buzău au bugetele aproape dublu faţă de cât avem noi.Aceasta este aprecierea lor pentru ce s-a făcut în ani şi ani de zile, finale de cupă europeană, pentru care Braşov, Brăila, Roman, Bistriţa sau Vâlcea au investit de două, chiar de trei ori mai multe decât noi şi nu au reuşit astfel de performanţe. La noi totul este simplu, fiindcă unii au impresia că Tadici este Mafalda şi poate să facă treabă cu orice jucătoare şi cu oricine, dar nu este chiar aşa”, a tunat Tadici.

În condiţiile în care nu va primi finanţare pentru Cupa EHF, Tadici a fost sceptic în ceea ce priveşte parcursul european.

“Noi am cerut finanţare de la primărie doar pentru reprezentare municipiului Zalău în cupele europene. Nu am cerut vreun leu în plus  pentru campionatul intern. Ar fi fost normal să primim finanţare, indiferent de bugetul pe care îl au ei pentru sport sau pentru volei. Nu mă interesează este bucătăria lor, dar trebuia să se uite şi la această echipă. Dacă pe consilieri nu i-a interesat, nici pe mine nu mă intereseză ce vom face în Cupa EHF. O să vedem până unde putem ajunge şi vom încerca, dar chiar nu mă interesează cu cine cădem. Nu ne vom strufoca prea tare”, a mai spus Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPELE EUROPENE