Connect with us

FOTBAL

Romario Rus şi Dănuţ Cozma, la Jocurile Europene Universitare alături de echipa UBB


Cei doi mijlocaşi sălăjeni fac parte din lotul echipei de fotbal a Universităţii Babeş-Bolyai de la competiţia ce se va desfăşura în perioada 20 – 29 iulie  în Portugalia, în oraşul Coimbra. Echipa UBB-ului participă  la Europene după ce a câştigat Campionatul Naţional Universitar


La finalul lunii mai s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional Universitar la fotbal, în Timişoara, finala disputându-se între echipa Universităţii de Vest Timişoara şi echipa Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Finala a fost câştigată de Universitatea clujeană, cu scorul de 3 – 0, care a avut în lot şi doi sălăjeni, este vorba despre Romario Rus de la ACS Fotbal Comuna Recea şi de Adrian Micaş de la “U” Cluj, cel din urmă fiind desemnat şi MVP-ul turneului. Din lot a mai făcut parte şi Mihai Onicaş, tot de la “U” Cluj, cel care îşi are originile în Aghireş, judeţul Sălaj. De menţionat este faptul că deşi nu a evoluat la turneul final, Dănuţ Cozma, de la Sănătatea Cluj a ajutat echipa UBB-ului să ajungă până în finală, el evoluând în jocurile dinaintea finalei.

Faptul că a devenit campioană naţională universitară, echipa de fotbal a Universităţii Babeş-Bolyai s-a calificat la Jocurile Universitare Europene, care în acest an se vor desfăşura în Portugalia, în oraşul Coimbra, oraş cu o populaţie de 143.396 de locuitori, situat la 120 km sud de Porto şi la 190 km nord de Lisabona.

Să spunem că Jocurile Universitare Europene se desfăşoară din doi în doi ani şi sunt organizate de European University Sports Association (EUSA), în parteniriat cu International University Sports Federation (FISU).

Ediţia 2018 este cea de-a patra, după cele desfăşurate în Cordoba, Spania (2012), Rotterdam, Olanda (2014) şi Zagreb – Rijeka, Croaţia (2016). Este cel mai mare eveniment universitar al anului şi cel mai mare eveniment multi sportiv organizat în Portugalia.

Pe lângă fotbal, în cadrul Jocurilor Universitare Europene se vor desfăşura întreceri la alte 12 discipline sportive, destinate atât băieţilor, cât şi fetelor, precum şi persoanelor cu dizabilităţi. Organizatorii se aşteaptă la 4.000 de participanţi la cele 13 sporturi în perioada 12 – 28 iulie.

Competiţia de fotbal, la care va participa şi echipa UBB-ului se va desfăşura în perioada 20 – 29 iulie şi din lotul formaţiei vor face parte Romario Rus, Dănuţ Cozma şi Mihai Onicaş, situaţia lui Adrian Micaş fiind mai complicată, având în vedere că mijlocaşul se află în cantonament cu “U” Cluj.

Să spunem că deja au început întrecerile la şapte discipline sportive. Astfel, în perioada 12 – 20 iulie se desfăşoară întrecerea de Handbal, Badminton, Tenis de masă şi Volei, în timp ce în perioada 13 – 20 iulie vor avea loc meciurile de tenis de câmp. În 14 – 19 iulie au loc desfăşurarea întrecerilor de Bascht 3×3 şi Canotaj, dar şi competiţia de Tenis de masă, destinată persoanelor cu handicap. Următoarele competiţii care vor debuta vor fi cele de Futsal şi Canoe, în 19 iulie, urmate de Fotbal şi Baschet în 20 iulie, Judo în 21 iulie şi Rugby 7s în 23 iulie.

“Obiectul meu la turneul final din Portugalia este să joc cât mai bine şi să ne clasăm pe un loc foarte bun la sfârşitul competiţiei, chiar pe locul 1. Ar fi o onoare pentru mine să am în palmares titlul de campion european”, ne-a declarat Romario Rus înaintea turneului final.

Sursa foto: Informaţia Zilei

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL