Connect with us

ATLETISM

FOTO. Sportul Sălăjean, prin Monel Sabou, este pe podium şi în America


Ziaristul si sportivul Monel Sabou, colegul și corespondentul nostru din Statele Unite ale Americii, a reușit să câștige prima sa cursă pe tărâm American. Sâmbătă seara, colegul nostru a trecut primul linia de sosire în cadrul cursei de 10 km din cadrul concursului ”The Glo Run Night Race” din Chicago


Multiplu campion national şi balcanic în cadrul curselor de cros, pistă şi şosea, Monel Sabou, are o nouă tentativă de a reveni în activitatea competiţională. Chiar dacă iniţial a renunţat la sportul de performanţă în urmă cu câţiva ani, Monel Sabou a continuat să alerge de plăcere şi chiar a avut câteva tentative de a reveni în activitate, dar de fiecare dată a renunţat din diferite motive.

Sâmbătă, la Chicago, Monel a reuşit să câştige o cursă de 10 km, prima victorie pe tărâm American din 2006 de la prima sa vizită în Statele Unite ale Americii şi până în prezent. “The Glo Run Night Race” a adunat la startul întrecerii 277 de alergători în cursa de 10 km şi 395 de competitori în cea de 5 km, iar la finalul întrecerii de 10 km colegul nostru s-a dovedit a fi cel mai rapid şi a trecut primul linia de sosire.

”Mă bucur mult pentru acest rezultat. Nu a fost o cursă puternică şi nu consider că este o performanţă foarte bună. De când am venit aici am reluat antrenamentele cu gândul la cursa de 42 de km din cadrul concursului Chicago Marathon. Din păcate din decembrie şi până acum 3 săptămâni m-am confruntat cu o accidentare pe muşchi. Acum mă simt bine am ales acest concurs mai mic pentru a evolua nivelul pregătirii dar şi pentru a-mi creşte moralul. Sincer am venit la acestă cursă ştiind că nu vin alergători valoroşi, dar totuşi nu m-am aşteptat să câştig. Este o victorie de moral. Sper să nu mai am probleme de sănătate şi să alerg tot mai bine, iar anul viitor, cine ştie… poate o să fiu prezent la startul Campionatului Naţional de Maraton”, ne-a transmis Monel Sabou.

Până la cursa de maraton de la Chicago programată în data de 7 octombrie, Monel va mai participa la 2 – 3 curse de 10 km şi semimaraton, dar şi la sărbătoarea ”Zilele Zalăului la Chicago, eveniment de la care vă vom prezenta o amplă galerie foto şi informaţii despre modul în care au sărbătorit ziua Municipiului Zalău românii plecaţi peste ocean.

            ♦ Redacţia Sportul Sălăjean

738 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM