Connect with us

FOTBAL

Edilul Şimleului Silvaniei s-a supărat pe echipa de fotbal


Septimiu Ţurcaş este dezamăgit de activitatea formaţiei Sportul Şimleu din ultimi ani, care şi-a stabilit ca obiectiv locul 4, dar s-a clasat pe locul 5.  “Şi locul 4 mi se pare foarte puţin pentru un oraş ca Şimleul. Eu cred că trebuie alte pretenţii de la echipa de fotbal”, a precizat primarul oraşului de la poalele Măgurii


Acum patru ani, Sportul Şimleu cucerea ultimul titlu judeţean, după un sezon în care a jucat “ceas” (a pierdut un singur joc), acumulând 75 de puncte, cu 11 mai mult decât vicecampioana Dumbrava Gîlgău!

Mai mult, gruparea condusă de Bogdan Pop a fost foarte aproape de promovarea în Liga a III-a, după ce a pierdut dramatic partida de baraj de la Câmpia Turzii cu CSC Sânmartin – campioana judeţului Bihor.

După ce la pauză scorul era 2 – 2, Tudor Ulmeanu a făcut 3 – 2 pentru sălăjeni, iar avantajul  s-a conservat până în minutul 87. Finalul a fost unul de groază pentru campioana Sălajului, care a primit nu mai puţin de trei goluri şi visul iubitorilor fotbalului de la poalele Măgurii s-a spulberat.

Caseta tehnică de la acea partidă….

Sportul Şimleu Silvaniei – CSC Sânmartin 3 – 5 (2 – 2)

Au marcat: Adrian Dregan (8), Silviu Crişan (32 – din 11m) şi Tudor Ulmeanu (65), respectiv Gheorghe Popescu (6), Andrei Grosu (45 – din 11m şi 87), Cristian Cura (90 – din 11m) şi Mădălin Trip (90+6)

 Sportul: Mihai Blidar – Cătălin Anghel, Dan Mureşan, Cristian Ţurcaş, Silviu Crişan – Doru Sabău (cpt.), Lupo Lorand, Marcel Mureşan, Adrian Dregan – Adrian Gheţi şi Tudor Ulmeanu. Rezerve: Emil Lucaciu – Adrian Farkas, Adrian Bregea, Mălin Sabău, Călin Balota, Andrei Chiş şi Ioan Moşincat. Antrenor: Lupo Lorand. Delegat: Marius Filip. Preşedinte: Bogdan Pop

Patru ani de mediocritate

De atunci, Şimleul se cam zbate în mediocritate, fără să ajungă măcar pe podium în ultimele patru campionate!

Astfel, în sezonul 2014 – 2015, Sportul s-a clasat pe locul 4 cu 46 de puncte, la 29 de puncte în spatele campioanei Luceafărul Bălan.

A urmat, însă, un campionat compromis încă de la început, deoarece majoritatea jucătorilor cu experienţă s-au transferat la Flacăra Halmăşd.

În aceste condiţii, “alb-albaştrii”  au terminat pe loc retrogradabil, adică locul 13 din 14 echipe, cu 14 puncte, la 51 de puncte în spatele campioanei Unirea Mirşid!

În vara anului 2016 a venit însă o palidă consolare, deoarece echipa de juniori a reuşit să cucerească titlul judeţean.

Prestaţiile modeste au continuat sub Măgură şi în sezonul 2016 – 2017, când elevii lui Eugen Crişan au ocupat locul 7 cu 39 de puncte, la 32 de puncte în spatele campioanei Dumbrava Gîlgău. Totuşi, atunci a existat o miză: promovarea tinerelor talente din oraş, astfel că în unsprezecele de start s-au aflat mai mulţi jucători care fuseseră campioni la juniori.

Septimiu Ţurcaş: “Atâta timp cât nu se face pregătire fizică nu te poţi bate la titlu”

În vara anului trecut, jucătorii cu experienţă care au fost transferaţi la Halmăşd au revenit acasă şi Sportul s-a ţinut tare.

Doar, conducerea avea ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele patru locuri, în timp iubitorii “sportului rege” sperau chiar la promovare şi la repetarea frumoaselor clipe pe care le-a oferit FC Silvania Şimleu, atunci când gruparea condusă de Mitică Ardelean reprezenta cu succes Sălajul în Liga a III-a şi chiar în Liga a II-a!

Până la urmă, Lupo Lorand şi compania s-au pierdut pe drum de plutonul fruntaş, terminând sezonul pe locul 5 cu doar 45 de puncte, la 25 de puncte în spatele campioanei Unirea Mirşid.

Această perioadă mai modestă l-a mâhnit şi pe primarul Septimiu Ţurcaş, cel care a precizat că locul 4 nu este un standard pentru echipa de fotbal a Şimleului şi că locul oraşului de la poalele Măgurii este undeva în topul celor mai bune formaţii din Sălaj.

“În sezonul trecut, Sportul Şimleu a avut ca obiectiv locul 4, dar s-a clasat pe locul 5. Pentru un oraş precum Şimleu Silvaniei, şi locul 4 mi se pare foarte puţin. Cred că trebuie alte pretenţii de la echipa de fotbal. Nu vorbim neapărat de locul 1, dar trebuie să fim măcar pe podium şi cu un lot alcătuit din jucători din oraşul nostru. Eu nu vreau să văd la echipă jucători din afara Şimleului, dar – totodată – nu îmi place nici faptul că şimleuanii noştri evoluează pe la alte formaţii. Cât le permite legea, autorităţile locale susţin <sportul rege>, dar clubul trebuie să găsească şi alte surse de venit. Atâta timp cât nu se face pregătire fizică nu te poţi bate la titlu, dar aş vrea să văd Şimleul măcar pe locul 2”, a declarat primarul Septimiu Ţurcaș pentru Sportul Sălăjean.

Nu o dată, edilul Şimleului a subliniat că administraţia locală este alături de sport şi dacă clubul îşi va stabili ca obiectiv câştigarea titlului judeţean şi promovarea în eşalonul superior, instituţia condusă de acesta va susţine activitatea fotbalistică la nivel ridicat.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 18 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL